Dan učitelja u OŠ Visoko obilježili uz poznatu mezzosopranisticu Sandru Wigh Hrašćanec Foto: Tibor Martan

Dan učitelja u OŠ Visoko obilježili uz poznatu mezzosopranisticu Sandru Wigh Hrašćanec

Varaždinske vijesti | 9.10.2017. u 08:12h | Objavljeno u Društvo

Poznata hrvatska mezzosopranistica s bečkom adresom Sandra Wigh Hrašćanec na Dan učitelja posjetila je Osnovnu školu Visoko. Stigla je na poziv pedagoga škole Tibora Martana te za učenike šestog, sedmog i osmog razreda i njihove učitelje održala prigodan mini koncert.

Uz klavirsku pratnju učiteljice glazbene kulture Rosane Cepanec, izvela je pjesme Franza von Suppea te poznate pjesme iz mjuzikla "Jalta, Jalta" Alfija Kabilja, "Što će biti s nama sutra" i "Neka cijeli ovaj svijet". U razgovoru s učenicima, Sandra Wigh Hrašćanec je predstavila Beč kao grad kulture i glazbe te istaknula kako posebice voli izvoditi skladbe kasnog romantizma i to skladbe skladateljica Dore Pejačević i Luise Erdődy koje su se, unatoč tadašnjem društvenom uređenju, uspjele izboriti za svoje mjesto u svijetu glazbe usprkos muškoj dominaciji u glazbenom stvaralaštvu.

Nakon posjeta Osnovnoj školi Visoko Sandra, Wigh Hrašćanec obišla je dvorac operne dive Sidonije Rubido-Erdődy u Gornjoj Rijeci, a potom se zaputila u Ljubešćicu gdje je razgledala stalni postav etno kuće Udruge umirovljenika i starijih osoba pod vodstvom ravnatelja Osnovne škole Ljubešćica Ivice Rojca. Svoj posjet južnom dijelu Varaždinske županije Sandra Wigh Hrašćanec završila je u Novom Marofu gdje se susrela s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem.

Sandra Wigh Hrašćanec široj će novomarofskoj javnosti predstaviti svoje glazbeno umijeće već 28. listopada, kada će kao posebna gošća gostovati na koncertu duhovne glazbe u čast službenice Božje Marice Stanković. Koncert će se održati u Župnoj crkvi sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu s početkom u 18 sati.

Sandra_Wigh_Hrascanec_-_Koncert_u_OS_Visoko.JPG

Sandra_Wigh_Hrascanec_-_Koncert_u_OS_Visoko_2.JPG

Sandra_Wigh_Hrascanec_-_Razgovor_s_ucenicima.JPG

Sandra_Wigh_Hrascanec_-_Posjet_Gornjoj_Rijeci.jpg