ČEKAJU MJESECIMA Od 27 zahtjeva za zapošljavanja spremačica u školama, dosad odobrena tek četiri?! Foto: Ilustracija/Krešimir Đurić

ČEKAJU MJESECIMA Od 27 zahtjeva za zapošljavanja spremačica u školama, dosad odobrena tek četiri?!

IHR/Varaždinske vijesti | 20.2.2021. u 19:44h | Objavljeno u Društvo

Zbog epidemije koronavirusa i poštivanja epidemioloških mjera u školama nedostaje spremačica, ali i drugog tehničkog osoblja.

Zbog toga su mnoge škole, među kojima su i one iz Varaždinske županije zatražile od Ministarstva znanosti i obrazovanja suglasnost za dodatno zapošljavanje spremačica na određeno vrijeme. Od ukupno 27 zahtjeva koje je Ministarstvo zaprimilo od škola iz Varaždinske županije za dodatnim zapošljavanjem spremačica zbog povećanog obima posla usijed epidemioloških mjera, suglasnost je dosad izdana samo za zapošljavanje četiri spremačice!

Osamnaest zahtjeva za dodatnim zapošljavanjem spremačica Ministarstvo je zaprimilo iz osnovnih škola Varaždinske županije.

- Odobrena su dva zahtjeva – kažu u Ministarstvu i ističu kako su dva zahtjevi podnesena i za zapošljavanje na neodređeno vrijeme, a koja su odobrena te nije bilo potrebe odobriti rad na određeno vrijeme od šest mjeseci.

- Ostali zahtjevi u postupku su rješavanja – kažu u Ministarstvu.

Ništa bolja situacija nije ni u srednjim školama Varaždinske županije. Devet srednjih škola tražilo je suglasnost za zapošljavanje ukupno 20 spremačica, a dosad je odobreno zapošljavanje samo njih dvije!

- Niti jedan zahtjev nije odbijen, već su u proceduri obrade – kažu u Ministarstvu. 

Zaprimili su i 19 zahtjeva za zapošljavanjem spremačica od varaždinskih osnovnih škola zbog upražnjenih radnih mjesta.

- Dana je suglasnost za zapošljavanje 11 osoba, jedan zahtjev je odbijen, a osam je još u postupku rješavanja – doznali smo u Ministarstvu.

 

Označeno u