Čehok: "Srušit ćemo vrtić u Koprivničkoj do temelja i izgraditi novi" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čehok: "Srušit ćemo vrtić u Koprivničkoj do temelja i izgraditi novi"

IHR/Varaždinske vijesti | 16.3.2021. u 13:27h | Objavljeno u Društvo

Bude li sve prema planovima krajem ove godine mogla bi početi izgradnja novog objekta vrtića u Koprivničkoj u Varaždinu.

- Iz ostatka kredita preuredit ćemo dio V. OŠ Varaždin kako bismo tamo smjestili djecu iz vrtića u Koprivničke. Ravnatelj V. OŠ Varaždin nesebično je rekao da je dio škole spreman dati za vrtić, tako da planiramo raspisati natječaj, tijekom ljeta preurediti te prostore za smještaj djece iz vrtića u Koprivničkoj, a onda bismo krajem godine išli s rušenjem vrtića u Koprivničkoj - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na današnjoj konferenciji za novinare u vrtiću u Dravskoj ulici u Varaždinu.

- Nakon energetske obnove objekata Dječjeg vrtića Varaždin računi za plin tri puta manji

Na pitanje koliko će koštati taj projekt, Čehok je rekao kako je u ovom trenutku to teško reći.

- To je veliki podvig, ne samo građevinski i financijski - ustvrdio je varaždinski gradonačelnik i dodao kako sve ovisi o projektu. Rekao je kako postoji i mogućnost da će se projekt financirati na isti način kao i projekt novog vrtića u Kućanu, koji je financiran s 85 posto sredstava iz Europske unije.

- Razmišljali smo i o dogradnji objekta u Dravskoj ulici u Varaždinu, za što već imamo idejne projekte. Sada se moramo definitivno odlučiti, no ono što mogu reći je da objekt vrtića u Koprivničkoj ulici mora ići u kompletno novu izgradnju - rekao je varaždinski gradonačelnik, koji je najavio izgradnju još jednog vrtića, najvjerojatnije u Hrašćici.