Čak 39 prosvjetara iz Varaždinske županije dobilo po 10.000 kuna bruto Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čak 39 prosvjetara iz Varaždinske županije dobilo po 10.000 kuna bruto

IHR/Varaždinske vijesti | 7.10.2020. u 11:15h | Objavljeno u Društvo

Ukupno 39 od ukupno 504 nagrađenih prosvjetnih djelatnika u povodu Svjetskog dana učitelja je iz Varaždinske županije, a najviše nagrađenih je iz I. OŠ Varaždin.

Štrajk, potres, pandemija koronavirusa, prelazak na online nastavu i korištenje novih alata u komunikaciji obilježilo je prošlu školsku godinu, a ništa manje nije izazovna ni ova godina. Zahvaljujući trudu brojnih prosvjetnih djelatnika svladane su mnoge, kako se činilo, i nepremostive prepreke, a na Svjetski dan učitelja Ministarstvo je najboljima dodijelilo nagrade u iznosu od 10.000 kuna bruto.

Iz Varaždinske županije nagrađeni su Suzana Jagić i Draženka Stančić iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, Davor Fodrek, Marica Dolenec-Jurinić i Lidija Kozina iz Srednje škole Ivanec, Sunčica Križan-Kadi iz OŠ Novi Marof, Marko Vitez iz OŠ Kneginec Gornji, Jasminka Belščak iz OŠ Petrijanec, Branimir Štimec iz OŠ Vinica, Đurđica Krtanjek iz OŠ Franje Serta Bednja, Snježana Hranić iz OŠ Sveti Đurđ, Marinka Mlinarić i Gordana Lohajner iz OŠ Veliki Bukovec, Gordana Sokol iz OŠ Tužno, Tea Pavičić Zajec, Karmen Hans-Jalšovec, Željka Hutinski, Ivica Kolarić, Tamara Ređep iz I. OŠ Varaždin, Dubravka Kalinić-Lebinec iz II. OŠ Varaždin, Dijana Gašparac iz IV. OŠ Varaždin, Aleksandra Oreški, Rosana Štrocinger, Mihaela Vrbnjak Grđan i Mario Stančić iz VI. OŠ Varaždin, Bojan Banić iz Prve gimnazije Varaždin, Zdravka Grđan i Barbara Kasun iz Druge gimnazije Varaždin, Tatjana Plantak iz Elektrostrojarske škole Varaždin, Zoran Hercigonja, Nataša Vuković, Nataša Sajko iz Medicinske škole Varaždin, Ivana Meštrić, Olgica Nikolić i Štefica Erdec iz Gospodarske škole Varaždin, Karmen Kokot i Zdenka Ribić Dugandžić iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, Moreno Vinceković i Lea Šantek iz Glazbene škole Varaždin.

Ove godine, zbog epidemioloških mjera, svečanost je održana online.