Bednja: Načelnik Damir Poljak sa studentima potpisao ugovore o stipendiranju Foto: Općina Bednja

Bednja: Načelnik Damir Poljak sa studentima potpisao ugovore o stipendiranju

I.D./Varaždinske vijesti | 26.12.2017. u 20:19h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Načelnik općine Bednja Damir Poljak u svečanoj je božićnoj atmosferi, u subotu 23. prosinca, sa studentima s područja općine Bednja, njih 23, potpisao ugovore o stipendiranju u akademskoj godini 2017./2018., u iznosu od 800 kuna mjesečno.

- Novih studenata je čak 20, a ono što posebno veseli jest činjenica da su stipendije dobili svi studenti koji su se prijavili na javni poziv - ističu iz Općine Bednja.

Obraćajući se studentima, načelnik je istaknuo da su oni ponos njihovog kraja i mlada, intelektualna snaga koja će svojim novim, modernim znanjima i kreativnošću nositi razvitak i budućnost Bednje. U tom kontekstu pozvao ih je na suradnju jer, kako je napomenuo, Bednja treba i još će više trebati mlade ljude koji će biti spremni nastaviti živjeti u "nujljiepšem kemaučeko svieto" i sva svoja stručna znanja i energiju usmjeriti u rad za njen boljitak.

Sastanak u općinskoj vijećnici bio je ujedno prilika da općinski čelnici upoznaju svoje stipendiste, ali i da se oni sami međusobno upoznaju i ostanu u kontaktu preko društvenih mreža, budući da su raspršeni po fakultetima i učilištima širom zemlje.

Studente je posebno razveselila vijest da im stižu zaostaci stipendija za prošla tri studentska mjeseca - listopad, studeni i prosinac, što će im pomoći da mirnije nastave studij. Čestitke studentima uputili su i zamjenik načelnika Ivica Hrenić i prvi potpredsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić, a svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i predstavnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bednja.

opcina_bednja_-_stipendije_ugovori_2.jpg