Avar: "Zatražili smo izmjenu vezano uz korištenje dvorana, čekamo odgovor" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Avar: "Zatražili smo izmjenu vezano uz korištenje dvorana, čekamo odgovor"

IHR/Varaždinske vijesti | 8.10.2020. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

- Tražili smo od Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo da izmijeni ili preformulira dio koji se odnosi na organiziranje treninga sportskim klubovima. Dopis smo uputili još u ponedjeljak i sada čekamo - doznali smo od zamjenika varaždinskog gradonačelnika i šefa varaždinskog Stožera civilne zaštite.

Naime, prema Odluci o mogućnosti korištenja školsko-sportskih dvorana za vanjske korisnike Varaždinske županije, koja je donesena na temelju preporuka HZJZ-a i nadležnih ministarstva, u školsko-sportskim dvoranama ne mogu organizirati treninzi na kojem bi zajedno trenirali učenici iz različitih razrednih odjela ili učenici s drugim osobama, odnosno da se kod treninga treba raditi o učenicima iz istog razrednog odjela. To je stvorio problem mnogim klubovima jer ravnatelji škola odlučili su do daljnjega vrata dvorana imati zaključana, pa su najmlađi trenutno bez treninga.

Šef varaždinskog Stožera civilne zaštite rekao nam je kako je o tom problemu razgovarao s voditeljicom epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Katicom Čusek Adamić.

- Složili smo se da ta dio u preporuci nema smisla i da bi se trebala izmijeniti.Smatramo da uz poštivanje svih epidemioloških mjera i obaveznu dezinfekciju treba omogućiti sportskim klubovima da dvorane koriste za treninge - rekao je Avar.

Označeno u