Antonela iz III. OŠ Varaždin promatrala lipu ispred škole i izračunala koliko dnevno proizvede kisika Foto: Ilustracija/Pixabay

Antonela iz III. OŠ Varaždin promatrala lipu ispred škole i izračunala koliko dnevno proizvede kisika

VV | 17.2.2021. u 18:04h | Objavljeno u Društvo

Antonela Nikolić, učenica 7. a razreda III. osnovne škole Varaždin prezentirala je svoj projekt "Kako drvo lipe utječe na ljude i okoliš?" na NASA-inom webinaru u sklopu kampanje Trees around the GLOBE.

Kampanja Trees Around GLOBE traje već tri godine i u nju je uključeno više od 50 zemalja diljem svijeta. Cilj kampanje je potaknuti promatranje okoliša, konkretno: visinu drveća, listanje i pupanje te pokrov kako bi se vidjele promjene u okolišu tijekom godina.

Antonela je unatrag tri godine promatrala listanje i pupanje lipe ispred škola, a ove godine je došla na zanimljivu ideju pa je uz pomoć učiteljice imatematike, Anice Vragović i učiteljice biologije te voditeljice GLOBE programa, Marine Balažinec povezala matematiku i prirodu te izračunala da lipa ispred škole dnevno proizvede količinu kisika koja je dovoljna za otprilike jednu osobu škole! Cilj projekta je ukazati na važnost sadnje stabala i Antonela se nada da će ovim projektom potaknuti školu da zasadi još drveća.

image.jpg