Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu s Udrugom "Zora"

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.1.2017. u 14:13h | Objavljeno u Društvo

Udruga Zora započela je s novim projektom "Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu" u trajanju od 1. studenog 2016. do 31. listopada ove godine.

Cilj projekta je zadovoljavanje potreba mladih te podizanje kvalitete njihova života, ali i života zajednice kroz aktivizam u lokalnoj zajednici, volonterskih akcija i uključivanja volontera, organiziranja kampanja i akcija, povezivanja i jačanja vidljivosti u lokalnoj zajednici te poticanja uključivanja mladih.

Pozivaju se sve udruge mladih i za mlade, članovi i volonteri udruga i inicijativa koji su već aktivni, ili pak one koji nisu, a htjeli bi biti aktivni da se prijave na edukacijsko mentorski program "Od ideje do akcije".

Sudionici će na interaktivan način učiti o aktivnom sudjelovanju, organiziranju kampanja i akcija, suradnji u lokalnoj zajednici, poticanju rada članstva i volontera, pokretanju inicijativa, a zatim kroz praktičan rad uz podršku naučeno prenijeti u praksu.

Prijave se primaju do 12. veljače putem ove prijavnice, a sve detalje poziva možete pročitati ovdje.

U sklopu edukacijsko mentorskog programa za prijavljene mlade organizirat će se i studijski posjet Udruzi mladih "Mladi u Europskoj uniji" u Šibenik, radijske grupe i edukaciju izrade radio emisija, Kino na otvorenom, javne i volonterske akcije te Festival "Aktivno sudjelujem" koji će podići razinu informiranosti mladih o njihovim pravima i mogućnostima te o programima i uslugama koje im se nude u lokalnoj zajednici.

Projekt provodi Udruga Zora kao nositeljica sa partnerima udrugom mladih "Mladi u EU" iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade, te suradnicima svih srednjih škola iz Međimurske županije: Graditeljskom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec, Tehničkom školom Čakovec, Srednjom školom Čakovec, Gospodarskom školom Čakovec, Srednjom školom Prelog te Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec.

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.