6. OŠ Varaždin: Dogradnja dogodine ako to dopusti ministarstvo

| 26.9.2016. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

- Toliki broj upisane djece dozvoljen nam je jer smo obećali da ćemo do polugodišta dograditi školu. Pitanje je bi li nam ministarstvo dalo odobrenje za njihov upis da nismo to obećali - kazao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje HRAST-ovog vijećnika Krunoslava Bureka. Njega je, naime, zanimalo hoće li učenici morati u dvosmjensku nastavu kada počne dogradnja škole, kao što je najavljeno roditeljima.

- Koliko znam, natječaj još nije raspisan pa predlažem da se s dogradnjom krene iduće godine, a ne pred zimske mjesece - naveo je Burek s kojim se Habuš složio.

- Nemam ništa protiv toga, no samo ako to neće biti kontra onoga što je ministarstvo dovzolilo. Morat ćemo provjeriti - naglasio je Habuš u vezi dogradnje 6. OŠ.

Vijećnika Željka Bunića zanimalo pak je zašto se u tu školu upisuju djeca koja joj područno ne pripadaju, a neke druge škole imaju manjak učenika.

– Prema mojim informacijama, ove godine bilo je sto aplikacija za 112 đaka. Dakle, ako 112 učenika želi u 6. OŠ, pitanje je zašto nam trebaju ostale škole? – napomenuo je još u lipnju Bunić te zatražio popis adresa učenika koji su se upisali u 6. osnovnu školu u školskim godinama 2014., 2015. i 2016.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...