10 godina među Eko-školama: U OŠ Klenovnik uređuju okoliš i sade cvijeće Foto: OŠ Klenovnik

10 godina među Eko-školama: U OŠ Klenovnik uređuju okoliš i sade cvijeće

Varaždinske vijesti | 4.5.2020. u 09:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Iako je vrijeme pandemije te učenici i učitelji rade u virtualnom okruženju od doma, život u Osnovnoj školi Klenovnik se odvija, ali nekim drugim ritmom.

- Naime, ove godine obilježavamo zlatni jubilej, tj. 10 godina članstva u međunarodnoj organizaciji Eko škola i planirali smo tijekom ožujka i travnja niz aktivnosti na unutarnjem i vanjskom uređenju škole. Tako je u školi Klenovnik ovih dana vrlo živo i realiziraju se ekološke aktivnosti koje su inače planirane zajedno s učenicima i učiteljima, ali zbog novonastalih okolnosti njih ostvarujemo s tehničkim osobljem i pokojom učiteljicom koja stanuje u neposrednoj blizini škole - napominje ravnatelj škole Mijo Barišić.

Vrijedne spremačice i domari su zajedno s nekoliko učiteljica radili na pripremi zemlje u školskom vrtu za sadnju začinskog bilja i cvijetnjaka za sadnju cvijeća.

- Škola se uređuje iznutra, ali najviše posla ima na vanjskom uređenju jer je okoliš veliki. Tako domari pripremaju obnovu klupa u školskom dvorištu i parku, uređuju fontanu i nastrešnicu, dok spremačice vrijedno sade proljetno cvijeće u cvijetnjaku oko fontane i žardinjere ispred škole - pojasnio je ravnatelj.

os_klenovnik_u_vrijeme_epidemije_1.jpg

os_klenovnik_u_vrijeme_epidemije_2.jpg