Srebro za Žunec, bronce za Sokolić i Novak

| 19.10.2015. u 10:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Prošli tjedan, od 16. do 18. listopada, se održalo Europsko prvenstvo u assaut savateu u Budimpešti, a u redovima hrvatske reprezentacije su se našla tri predstavnika iz Varaždinske županije. Kristina Sokolić i Irena Žunec iz savate kluba Omega Varaždin i Roko Novak iz Omega Gym Kneginec.


Irena Žunec je na prvenstvu postigla najveći uspjeh osvojivši srebro u kategoriji do 65 kilograma. U kvalifikacijama je pobijedila Bojanu Andrejić (Srbija) i izgubila od Joane Nuameure (Bugarska). U polufinalu je pobijedila Julie Lazard (Francuska) i u finalu izgubila od Annukke Volotinen (Finska).


Kristina Sokolić je nastupila u kategoriji do 56 kilograma i osvojila broncu. U kvalifikacijama pobijedila Denku Kacarsku (Bugarska) i izgubila od Vide Samotorčan (Slovenija) te pobijedila Liisu Rohleder (Finska). U polufinalu izgubila od Mathilde Mignier (Francuska).


Roko Novak je također osvojio brončano odličje u kategoriji do 70 kilograma. U četvrtfinalu je pobijedio Laurenta Pirsona (Belgija), u polufinalu ga je pobijedio Gianni Barbaro (Italija), a u borbi za broncu je pobijedio Ferenc Gabricsa (Mađarska).


Na Europskom prvenstvu je nastupilo 115 natjecatelja iz 15 zemalja.