Živi zid nudi ljekovito ulje od konoplje

I.D./Varaždinske vijesti | 18.10.2015. u 20:24h | Objavljeno u Aktualno

Na tribinu Živog zida održanoj jučer u Rijeci pod imenom “Zdravstvo u službi zakona – priroda kao lijek”, u kojoj je bilo govora o ljekovitosti konoplje, osvrnulo se i na nedavne izjave vladajućih o legalizaciji u medicinske svrhe.

Tribinu su održali Antonio Dražović – predsjednik riječke organizacije i nastavnik fizikalne medicine koji je iznio zdravstvene radove o endokanabinoidnom sustavu, Nensi Krupić– predsjednica istarskog ogranka koja je dala politički osvrt na takozvanu legalizaciju, Dušan Cvetanović – nositelj liste za osmu jedinicu koji je upozorio na opasnosti privatizacije zdravstva i iznio model zdravstvenog stručnjaka Dr. Dražena Gorjanskog kako bi javno zdravstvo trebalo izgledati, gost predavač Željko Prar sa poviješću zabranjivanja biljke i gost predavač Huanito Luksetić – oboljeli od multiple skleroze i uhićivani borac za prestanak prohibicije nad konopljom koji je iznio vlastito iskustvo u liječenju svoje bolesti.

Osim govora o povijesti konoplje i već svima znanim dobrobitima na svim poljima, govorilo se i o političkim razlozima zabrane konoplje i zaradi farmaceutske industrije koja bi se u slučaju legalizacije drastično smanjila. Rečeno je da osim za medicinske svrhe Živi zid zagovara potpunu legalizaciju po uzoru na Colorado gdje se broj onih koji rekreativno puše marihuanu SMANJIO, dok je BDP doživio značajan rast.

Huanito Luksetić: “Nikada u sebe ne bih stavio tako nešto jer se bojim potencijalne štete.”

Ono najvažnije osvrt je na nedavne izjave naše Vlade koja tvrdi da je konoplja legalizirana. Živi zid planira prosvjede za istinsku legalizaciju i upozorava javnost kako je ovo što rade vladajući opasna igra sa zdravljem građana. Nije legalizacija to što se sada mogu uvoziti lijekovi koji u sebi sadrže sintetizirani THC, to zapravo može biti potencijalno opasno za ljudsko zdravlje jer u organizam ne unosite prirodnu biljku, već THC dobiven umjetnim putem koji organizmu može napraviti čak i štetu, pošto se unosi bez drugih tvari koje su inače prisutne u ljekovitom ulju.

To je prevara koja ide na štetu najugroženije skupine, bolesnih ljudi koji nemaju drugog izlaza, kojima ne pomažu lijekovi i kemoterapije, pa je stoga i nešto najgore što smo do sada imali prilke doživjeti od vladajućih političkih struktura. Nakon izbacivanja građana iz domova, odlučili su se i odmoći bolesnima koji jedinu nadu vide u ovom lijeku te im, umjesto prirodne biljke uzgojene u vrtu, nude umjetne, moguće štetne pripravke na bazi THC-a. Za takve takozvane lijekove oboljeli Huanito Luksetić kaže: “Nikada u sebe ne bih stavio tako nešto jer se bojim potencijalne štete.” (Video u linku)

PREVARA, A NE LEGALIZACIJA

To je predizborni trik kako bi se ljude uvjerilo da se pod pritiskom javnosti popustilo i da se poslušala volja građana i bolesnih, pa su dopustili uvoz umjetnih farmaceutskih pripravaka i to nazvali legalizacijom. Tako je dugoočekivana dozvola za sadnju biljke završila kao pljuska bolesnima i još jedna predizborna laž. O nikakvoj legalizaciji u Hrvatskoj ne možemo govoriti sve dok bolesni nemaju mogućnost da si sami, bez straha da će biti uhićivani i zatvarani, sade svoje biljke, umjesto da moraju plaćati skupe i neučinkovite umjetne lijekove od kojih će možda imati i štetnih posljedica.

Za legalizaciju potrebno 76 zastupnika u Saboru

Da bi se promijenio zakon i potpuno legalizirala konoplja potrebno je 76 ruku u Saboru, znači 76 zastupnika koji znaju dakonoplja nije droga već lijek! Živi zid aktivno će djelovati i ustrajati sve dok taj broj ne dosegnu, a onda će izglasati sve promjene koje će ODMAH stupiti na snagu.

Sve koje zanima konoplja, kako i koju vrstu posaditi, kako napraviti ljekovito ulje i za što sve pomaže, neka dođu na seriju naših predavanja i skupova na kojima će neki od polaznika imati priliku i probati pravo zabranjeno ulje te na sebi vidjeti razliku u djelovanju. Radi velikog interesa i molbe oboljelih obećali smo kako ćemo im već na sljedećem predavanju dati priliku da ulje isprobaju.

Također ćemo, u znak protesta, uskoro podijeliti sjeme konoplje svim svojim aktivistima i svim zainteresiranima da tu biljkuposadimo na što više mjesta kako bi podigli svijest o konoplji i s nje maknuli stigmu da je to droga. Vlada je ovim pravilnikompriznala njenu ljekovitost i nema smisla da lijek ne bude dostupan svima. Između bolesnih i konoplje treba ukinuti posrednika i pustiti bolesne da se liječe prirodno i besplatno.

Video sadržaj