Na prošlogodišnjoj, prvoj Bajkmaniji, okupilo se 120 sudionika, što je ugodno iznenadilo i organizatore

U Ljubešćici sutra druga po redu rekreativna Bajkmanija

| 17.10.2015. u 15:03h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga „Ljubeška mladež“, koja djeluje od 2010. godine, organizira drugu rekreativnu biciklijadu pod nazivom „Bajkmanija 2015“, koja će se održati sutra,18. listopada, sa startom u 10 sati, ispred sportske dvorane u Ljubešćici.

Prošle je godine, na prvoj biciklijadi, bilo više od 120 sudionika, što je ugodno iznenadilo i organizatore. Kotizacija od 20 kuna sudioniku biciklijade osigurava vodu, klipić, majicu i porciju graha na kraju rute. Prošle je godine ruta išla uglavnom po općini Ljubešćica i iznosila je 28 kilometara, a ove će godine biti srednje teška ruta, duga četrdesetak kilometara.

Biciklijada će početi kod sportske dvorane u Ljubešćici i obuhvaća čak tri općine Ljubešćica, Sveti Ilija (Beletinec-Seketin), Gornji Kneginec (Lužan Biškupečki)) i grad Novi Marof (Možđenec-Novi Marof-Remetinec-Podevčevo; Presečno,- Oštrice-Orehovec), a  završit će druženjem u Lovačkom domu Budinec uz grah.

Organizator osigurava i pratnju kombi vozila s prikolicom za sudionike koji iz bilo kojih razloga neće moći odvoziti cijelu dionicu biciklijade. Sudjelovanje je na vlastitu odgovornost, a zainteresirani na Facebook stranici Bajkmanije mogu preuzeti obrazac, ili ga popunitisutra, na dan biciklijade, uoči starta. Maloljetnici su obavezni donijeti odobrenje roditelja ili doći na start u pratnji roditelja, a obavezni su tijekom vožnje nositi kacigu.