Nastavljeno asfaltiranje cesta u općini G. Kneginec Foto: Općina Gornji Kneginec

Nastavljeno asfaltiranje cesta u općini G. Kneginec

I.D./Varaždinske vijesti | 15.10.2015. u 08:11h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je Općina Gornji Kneginec već ranije asfaltirala prvu dionicu Jugovog puta na Varaždinbregu u duljini od 400 metara, u ponedjeljak, 12. listopada započeli su radovi na asfaltiranju druge dionice, s donje strane, prema cesti Mozdernjak, duljine 300 metara.

Izvođač radova je tvrtka PZC Varaždin, a vrijednost radova je 96 tisuća kuna koje u potpunosti financira Općina Gornji Kneginec. Po završetku radova, Jugov put koji spaja županijske ceste Mozdernjak i Halić, bit će asfaltiran cijelom svojom dionicom u duljini od 700 m.

Općinski načelnik Goran Kaniški u ponedjeljak, 12. listopada, obišao je Jugov put u pratnji suradnika te je tom prigodom razgovarao o potrebama mještana s predsjednikom Temeljnog odbora HDZ-a Varaždinbreg-1 Vladimirom Barulekom, koji je predstavnike Općine dočekao na gradilištu.

Istog je dana Kaniški obišao i radove na asfaltiranju nerazvrstane ceste Pri Gori u Lužanu Biškupečkom. S asfaltiranjem dionice duljine 500 metara krenulo se nakon zamjene dotrajale vodovodne mreže i kućnih priključaka.

Vrijednost radova je 108.000 kuna, što se u potpunosti financira iz proračuna Općine Gornji Kneginec, a izvođač radova je tvrtka Colas Hrvatska. Kaniški je u razgovoru s okupljenim mještanima najavio i nove projekte na području Lužana Biškupečkog.