Španjolski veleposlanik u Zagrebu potvrdio partnerstvo s VBV-om 2016. Foto: VBV

Španjolski veleposlanik u Zagrebu potvrdio partnerstvo s VBV-om 2016.

| 13.10.2015. u 17:33h | Objavljeno u Društvo

Na proslavi Španjolskog nacionalnog dana u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, 12. listopada, Eduardo Aznar Camposm, veleposlanik Španjolske u Hrvatskoj objavio je da će partner 46. Varaždinskih baroknih večeri biti Španjolska. Ujedno bit će to i najvažniji kulturni projekt Španjolske u Hrvatskoj 2016. godine.

- Prilika je to za povratak u prošlost i za proživljavanje baroka u sadašnjosti. Barok je itekako ostavio trag u španjolskoj povijesti i kulturi i želja nam je da sva područja španjolskog baroka ujedinimo s Varaždinskim baroknim večerima - istaknuo je veleposlanik Campos i za svog nedavnog posjeta Varaždinu, kada je u Glazbenoj školi dogovorio nastup Okteta Glazbene škole i njihove umjetničke voditeljice Dade Ruže na toj proslavi u Zagrebu.

Na potvrđenom partnerstvu VBV-a i Španjolske čestitali su veleposlaniku i organizatorima varaždinskog baroknog festivala mnogobrojni uzvanici iz političkog, gospodarskog i kulturnog života Hrvatske, te predstavnici stranih diplomatskih predstavništva. Nakon objave partnerstva uslijedit će intenzivne pripreme za iduće izdanje Festivala, a kako najavljuju organizatori, publika će imati prigodu upoznati potpuno drugačiju baroknu glazbenu ostavštinu nego za vrijeme prošlih festivalskih izdanja.