Zaposlenici Elektrostrojarske škole u Finskoj:"Učenici odgovorni, a učitelji autonomni u radu"

| 8.10.2015. u 15:28h | Objavljeno u Društvo

Četvero zaposlenika varaždinske Elektrostrojarske škole pet je dana, od 20. do 24. rujna, provelo u Helsinkiju. U Finsku su otputovali u sklopu projekta Erasmus+ K1 "Unapređenje Europske dimenzije i standarda u školskim procedurama za osiguranje kvalitete". Bilo je to, kazao je ravnatelj škole Igor Kos, korisno putovanje. Osim što su puno naučili, dogovorena je i konkretna suradnja s jednom tamošnjom školom.

- Cilj putovanja bio je da se upoznamo s pozitivnim primjerima u obrazovanju, vidimo što oni imaju dobro uređeno i kako su došli do tih rezultata. Sudjelovanjem na stručnim predavanjima i nastavi to smo i uspjeli. Osim što smo dobro upoznali sustav, došli smo i do ideja što bi od toga mogli primijeniti i na našoj školi - rekao je.
Posebno su ga se dojmile, kazao je, osjećaj odgovornosti koji imaju učenici te autonomija učitelja u održavanju nastave.  

Uz njega, u Finsku su otputovali školski psiholog Ratko Kovačić, profesorica njemačkog jezika Sanja Đolonga i profesorica matematike Tatjana Plantak.  Ovo je bilo ujedno i prvo putovanje u sklopu projekta. Slijede još sastanci u Grčkoj, Italiji i na Cipru.