Županijski sportski susreti UDVDR: Natjecalo se 120 dragovoljaca i veterana Foto: UDVDR Ivanec

Županijski sportski susreti UDVDR: Natjecalo se 120 dragovoljaca i veterana

Varaždinske vijesti | 8.9.2021. u 16:09h | Objavljeno u Našim krajem

26. športski susreti Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije „1. Memorijal Dino Kunić“, održani uz kanal Drava na prostoru udruge društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, okupili su oko 140 članova udruge, gostiju i uzvanika.

Nakon himne koju je izveo Tamburaški sastav Biseri, te minute tišine za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, nazočne je pozdravio tajnik udruge Tihomir Buden.

Potom se obratio predsjednik Podružnice Branko Družinić, isto tako pozdravio natjecatelje i goste koji su uveličali otvorenje športskih susreta, a na kraju obraćanja dodijelio prigodne majice Tamburaškom sastavu Biseri.

Nakon predsjednika Družinića obratila se izaslanica župana Varaždinske županije Ljubica Božić, a na kraju je Višnja Marija Kunić, majka Dine, nestalog hrvatskog branitelja u čiju se čast od ove godine održavaju susreti, te uz riječi „Vi ste moja snaga“, referirajući na godine tuge i patnje koje prolazi tri desetljeća, službeno otvorila športske susrete.

Prigodna obraćanja okončao je predsjednik Ogranka Ivanec i potpredsjednik Podružnice Varaždinske županije Ljudevit Cikač, koji je nazočne upoznao sa skorom premijerom filma Zaboravljena mladost, a potom predsjednicima ostalih pet Ogranaka i predsjedniku Podružnice uručio poklon-pakete, koje je pripremila Poslovna zona Ivanec.

Nakon otvorenja igara delegacija je na Varaždinskom groblju odala počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a natjecatelji su počeli s igrama.

U 8 sportsko-rekreativnih disciplina nadmetalo se oko 120 članova Ogranaka i Klubova udruge koji djeluju na području Varaždinske županije. Najbolje rezultate ostvario je Ogranak Maruševec, koji je bio pobjednik u tri (šah, potezanje užeta i pikado), Ivanec je bio najbolji u dvije discipline (mali nogomet i viseća kuglana), kao i Varaždin (streljaštvo, belot), a Gornji Kneginec (kuhanje gulaša) u jednoj.

Na športskim susretima je Martin Lukavski, ivanečki kolekcionar i član predsjedništva UDVDR Podružnice Varaždinske županije i Ogranka Ivanec, prikazao svoju zbirku papirnatog i kovanog novca.

Ogranak Ivanec je uz prva mjesta u malom nogometu i visećoj kugalni, osvojio i drugo u potezanju užeta, te treće u šahu. Sudjelovanje ivanečkog Ogranka na sportskim susretima poduprli su Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec.

Po završetku svih natjecanja, voditelji sportova uručili su pehare i medalje najboljima, a potom je nastavljeno druženje u neformalnom tonu.