FOTO: Župan Štromar s načelnikom Šamecom obišao radove na proširenju ceste u Trnovcu Foto: Dražen Novosel

FOTO: Župan Štromar s načelnikom Šamecom obišao radove na proširenju ceste u Trnovcu

| 25.5.2016. u 10:04h | Objavljeno u Našim krajem

Radove na uređenju prometnice u središtu Općine Trnovec Bartolovečki obišli su danas župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alan Košić, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački u društvu domaćina, načelnika Općine Zvonka Šameca i predsjednika Općinskog vijeća Maria Sačića. Prije nekoliko dana  završilo je uređenje prilazne ceste prema mjesnom groblju u Šemovcu, a sada se u središtu Trnovca uređuje županijska cesta 2053  i sređuju oborinske vode.

Kako je naglasio načelnik Općine Zvonko Šamec u investiciju se krenulo zbog odvodnje oborinskih voda koje su zadavale glavobolje okolnim stanarima, a riječ je većinom o novogradnji.

- Zajedno sa sredstvima ŽUC-a u iznosu od 614 tisuća kuna te oko 200 tisuća kuna  iz proračuna Općine Trnovec Bartolovečki  za  nogostup ukupno ova investicija je veća  od 800 tisuća kuna – naglasio je Šamec.

Župan Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo radovima te naglasio kako je mjesec svibanj obično je početak radova Županijske uprave za ceste.

- Većina natječaja je napravljena i trenutno se radi na četiri gradilišta. Očekujemo da će se listopada uložiti oko 20 milijuna kuna u sigurnost i kvalitetu lokalnih i županijskih cesta koje su u nadležnosti  ŽUC-a - napomenuo je Štromar.

Podsjetio je da se još 2013. krenulo s velikim projektom uređenja nekoliko ulica u Trnovcu ukupne vrijednosti veće od 4 milijuna kuna gdje je ŽUC sudjelovao s iznosom od 75, a općina 25 posto.

- Ovaj projekt nastavak je dobre suradnje Općine, ŽUC-a i Varaždinske županije. Uređenjem ulice Male ledine riješit ćemo veliki problem odvodnje oborinskih voda, ali se i povećava sigurnost u prometu. Cesta je prometna jer osim osobnih automobila tijekom dana prođe i veliki broj autobusa koji prevoze radnike u tvrtku Boxmark - zaključio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

I ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački izrazio je zadovoljstvo ovim obilaskom radova te je spomenuo kako za redovne i izvanredne radove na prometnicama u Varaždinskoj županiji Županijska uprava za ceste ove godine izdvaja oko 15 milijuna kuna.

Galerija slika