Župan Štromar obišao radove na cesti Veliki Bukovec - Mali Bukovec

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.5.2017. u 08:23h | Objavljeno u Našim krajem

U nazočnosti načelnika Općine Veliki Bukovec Zvonka Hlebara te ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, župan Varaždinske županije Predrag Štromar obišao je radove na dionici županijske ceste 2076 koja spaja Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Vrijednost samih radova iznosi 1.7 milijuna kuna, a radove u potpunosti financira Županijska uprava za ceste. Zadovoljstvo radovima iznio je župan Štromar naglaseći važnost ulaganja u prometnu komunalnu infrastrukturu.

- Svim općinama i gradovima posvećujemo jednaku pažnju, pazimo na ravnomjeran razvoj cijele Varaždinske županije. Drago mi je da smo danas u Bukovcu gdje se radovi odvijaju prema zadanim rokovima. Ponosan sam što smo napokon spojili istok županije sa ostatkom. Naime, Općine Veliki i Mali Bukovec su zbog lošeg stanja ceste bile gotovo izolirane. Postojala je velika opasnost od nezgoda, te je ovim uređenjem to smanjeno na minimum - rekao je župan Štromar.

I ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački je zadovoljan uređenjem ove prometnice.

- Radi se o završnoj fazi radova na 7 km dugoj dionici između Slokovca i Malog Bukovca. Ta je cesta bila široka samo 5 metara. Zadnjih smo nekoliko godina radili na proširenju, pa nakon toga asfaltiranje proširenja, dok se u ovoj završnoj fazi radi kompletno asfaltiranje u dva sloja- istaknuo je ravnatelj Osonjački.

Naglasimo kako je ove godine u planu i asfaltiranje prometnica na području Malog i Velikog Bukovca, dok je za sljedeću godinu u planu kružni tok.

Mi smo ruralno područje županije i ova cesta nam je od izuzetno velike važnosti, pogotovo zato što tu prolazi veliki broj teretnih vozila – kazao je načelnik Općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar te napomenuo kako je promet na ovim dionicama izrazito gust, te je za sigurnost prometa proširenje ove ceste bilo nužno.