Značajna sredstva uložena u poboljšanje komunalne infrastrukture u Općini Trnovec B.

Varaždinske vijesti | 23.3.2021. u 12:13h | Objavljeno u Našim krajem

Na području općine Trnovec Bartolovečki unazad nekoliko godina ulažu se značajna sredstva u poboljšanje komunalne infrastrukture, a mnogi se projekti realiziraju u suradnji s varaždinskim komunalnim poduzećem Varkom.

Najveći od njih svakako je projekt Sustav odvodnje općine Trnovec Bartolovečki, a riječ je o radovima u sklopu Aglomeracije Varaždin, na trasi A4 koja obuhvaća i općine Gornji Kneginec, Sveti Ilija i Beretinec.
Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec ističe kako su ti radovi od velikog značaja za naselja u ovoj općini.

– Vjerujem da ne treba posebno naglašavati što Aglomeracija Varaždin znači za našu općinu, osobito za naselja Bartolovec i Žabnik. Na području naše općine iznos projekta je 15,9 milijuna kuna, a Općina Trnovec Bartolovečki sudjeluje s oko 2 milijuna kuna. Zahvaljujući ovom projektu svako domaćinstvo dobit će priključak u dvorište, a nakon toga oni će se sami priključiti do svojih kuća – napomenuo je Šamec.

Dosad je obavljen cijeli niz radova pa je tako izgrađen sustav za odvodnju otpadnih voda u Ulici Nikole Tesle u Trnovcu, za što je izdvojeno nešto više od 800 tisuća kuna te dodatnih gotovo 112 tisuća kuna za izgradnju spoja na Varaždinsku ulicu i rješavanje imovinskih odnosa, dok je za interventno održavanje vodovodne mreže u Plitvičkoj ulici u Šemovcu, na OPG-u Špoljarić, izdvojeno gotovo 130 tisuća kuna.

U tijeku je izgradnja kanalizacijske mreže u odvojku Ulice Male ledine u Trnovcu ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna te izgradnja sekundarne kanalizacijske mreže u Ludbreškoj ulici u ukupnom iznosu od gotovo 650 tisuća kuna.

– Raduje me što smo pronašli rješenje i za ove dvije ulice u Trnovcu. Moram doista pohvaliti suradnju s Varkomom koji je u proteklih osam godina imao najviše investicija u našoj općini što najbolje dokazuje da Varkom ne investira samo u gradu Varaždinu – ističe Šamec.

Treba svakako napomenuti da je u fazi projektiranja i ishođenja potrebnih dozvola oš jedan projekt, a to je izgradnja sanitarne kanalizacijske mreže koja uključuje i prepumpnu stanicu i tlačni vod u Ulici Vladimira Nazora, a vrijednost projekta procijenjena je na oko 3.000.000,00 kuna. U tijeku su i razgovori s varkom za interventno održavanje vodovodne mreže u Novakovečkoj ulici u Zamlaci.

trnovec_komunal_1.jpg

trnovec_komunal_2.jpg

trnovec_komunal_3.jpgtrnovec_komunal_4.jpg

trnovec_komunal_5.jpg