Ženske A i B ekipe DVD Šćepanje među 10 najboljih u Hrvatskoj

| 6.10.2016. u 08:42h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a u domaćinstvu Vatrogasne zajednice Istarske županije, u Puli je održano 7. državno natjecanje vatrogasaca. Sudjelovalo je 221 natjecateljsko odjeljenje vatrogasaca, s gostima PGD Hajdoše iz Slovenije te predstavnicima Koruške iz Austrije.

Sudjelovale su ponajbolje ekipe iz svih hrvatskih županija, a  Varaždinsku su županiju predstavljale dvije ekipe iz općine Breznički Hum - ženske A i B ekipe DVD-a Šćepanje. Vatrogasci iz Šćepanja redoviti su sudionici državnih natjecanja, a na ovogodišnjem državnom prvenstvu žene su pokazale izniman uspjeh.

U ženskoj A kategoriji (mlađe od 30 godina) djevojke iz Šćepanja zauzele su 7. mjesto u konkurenciji 52 ekipe. U ženskoj B kategoriji (starije od 30 godina) žene iz Šćepanja zauzele su 8. mjesto u konkurenciji 41 ekipe.

Ovim su rezultatima obje ekipe iz Šćepanja uvrštene u TOP 10 hrvatskih vatrogaskinja za što je trebalo puno vježbanja, odricanja, dugogodišnjeg rada i truda. 

Uspješnost DVD-a Šćepanje u hrvatskom vatrogastvu potvrđuje i činjenica da je ove godine njihova A ekipa ujedno osvojila i 3. mjesto u ukupnom poretku Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice.