„Zelena čistka” u Martijancu, načelnik Nađ: Želimo ukazati na važnost očuvanja okoliša

vv | 4.3.2024. u 08:01h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec i ove godine nastavlja s aktivnostima na uređenju i očuvanju prirode i okoliša. Naime, nastavila se akcija "Zelena čistka", treća po redu, koja se održala u subotu, 2. ožujka u Vrbanovcu.

U novoj akciji sudjelovali su brojni mještani koji su se rano ujutro skupili kod nogometnog igrališta u Vrbanovcu te krenuli s čišćenjem okoliša koje je trajalo oko tri sata. Kao i svaki put do sada, nakon čišćenja bilo je organizirano druženje i ručak, ovoga puta na nogometnom igralištu u Vrbanovcu.

Mnogi mještani svoje subotnje jutro tako su rezervirali za sudjelovanje u akciji, na čemu im je zahvalio i načelnik Općine Martijanec, Branimir Nađ.

- Ovo je treća akcija "Zelene čistke", prva ove godine. U protekle dvije akcije vidjeli smo da se naši mještani žele uključiti u takve vrste akcija, što nam je posebno drago jer na taj način odmah i budimo svijest o važnosti gospodarenja otpadom, odnosno o važnosti očuvanja okoliša i naše prirode - rekao je načelnik Nađ te podsjetio kako je Općina Martijanec protekle godine bila pri samom vrhu uključenosti u sustav odvojenog prikupljenog otpada na području PRE-KOM-a.

- U istom ritmu nastavljamo i ove godine i upravo su zbog toga važne ovakve akcije, kako bi ukazali i osvještavali naše mještane na važnost odvajanja otpada. Ponovno se priključio velik broj mještana, što mlađih, što starijih, a Općina je osigurala rukavice i vreće – rekao je načelnik Nađ.