Zelena čistka Foto: Grad Ivanec

Zelena čistka Ivance ove subote, Novi Marof odgodio svoju do jeseni

Varaždinske vijesti | 25.4.2019. u 20:29h | Objavljeno u Našim krajem

Za subotu, 27. travnja u prijepodnevnim satima, Grad Ivanec pozvao je sve mjesne odbore, ustanove, udruge civilnoga društva i pojedince koji „dišu zeleno“ da se pridruže eko-akciji Zelena čistka Ivanec 2019. te se nadaju da će i ovogodišnja akcija zabilježiti masovan odaziv.

Od mjesnih odbora akciji će se priključiti mjesni odbori Ivanec I, II, III i IV, Vitešinec, Jerovec Gornji, Jerovec Donji, Stažnjevec, Lančić-Knapić, Vuglovec, Prigorec, Ivanečko Naselje, Seljanec, Bedenec, Margečan, Kaniža, Ribić Breg, Salinovec, Punikve, Ivanečki Vrhovec, Cerje Tužno, Ivanečka Željeznica, Lukavec, Osečka, Vitešinec, Gačice i Gečkovec.

Akciji će se također priključiti i obrazovne institucije s područja grada i okolice, Srednja škola Ivanec, OŠ Ivanec, PŠ Salinovec, PŠ Prigorec, PŠ Margečan, Dječji vrtić Ivančice (koji je Čistku već proveo), Odgojni dom Ivanec kao i udruge Klub mladih Ivanec, HPD Ivančica, Planinarski klub Ivanec, Udruga građana Prigorec, Udruga građana Margareta, Gljivarsko društvo Ivanec, Udruga udomitelja Nada Ivanec, sve salinovečke udruge - KUD Salinovec, DŠR Salinovec i Skrajski pajdaši, Udruga Okoliš iz Cerja Tužnog, DŠR Lančić-Knapić, KUU i UŠR Stažnjevec, Udruga za šport i kulturu Bedenec, Fauna, lovačka društva Jelen i Šumski zec te DVD-ovi Ivanec, Salinovec, Margečan, Bedenec, Gačice.

I dok će Ivanec svoju akciju provesti ovog vikenda, Novi Marof je nakon prošle odgode ponovo odgodio svoju Zelenu čistku, koja je također bila najavljenu za subotu, 27. travnja, a odgodit će se sve do jeseni.

- Ustanovili smo da nas ponovo nas čeka loše vrijeme za vikend. Osim toga, u međuvremenu nas zahvatio blagdanski vikend kada nismo mogli zakazati akciju i sada je već vegetacija nabujala, trava jako porasla te nam to još više otežava situaciju. Također, školski su praznici pa nam je najavljeno sudjelovanje u akciji otkazalo desetak učenika. Akciju ćemo pokušati održati u jesen, ako bude više sreće i boljeg odaziva - rekli su iz Grada Novi Marof.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci