Zdravko Pizek ponovno izabran za predsjednika vidovečkog Općinskog vijeća Foto: Ivana Dreven

Zdravko Pizek ponovno izabran za predsjednika vidovečkog Općinskog vijeća

| 13.6.2017. u 18:48h | Objavljeno u Našim krajem

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća općine Vidovec, većinom glasova vijećnika za predsjednika vijeća ponovno je izabran Zdravko Pizek (HDZ), dok su za potpredsjednike izabrani Mario Serini (HDZ) i Ivan Benček (HSU).

Umjesto Brune Hranića koji je izabran za načelnika, u Općinsko vijeće ušao je Edo Košić s liste HDZ-HSU, a umjesto Dubravka Zavrtnika s liste HSS-a, koji se nalazi na mjestu zamjenika načelnika, nova vijećnica je Ivana Zavrtnik.

Od ukupno 15 vijećnika, lista HDZ-HSU ima sedam vijećnika te su, osim Košića, tu još i Zdravko Pizek, Dubravka Rog, Ivan Benček, Silvija Zagorec, Marijo Serini te Ljubica Uranić, koja je u Općinsko vijeće ušla umjesto preminulog Franje Brezovca. Nezavisna lista Ines Pavleković ima troje vijećnika - osim same Pavleković, novi vijećnici su i David Šantek te Zdravko Klopotan. Tu su i SDP-ovi Stjepan Smernjak i Nadica Cafuk te Marija Cafuk i Ivan Kuščar iz HNS-a, dok je HSS-ova vijećnica Ivana Zavrtnik.

Izbor potpredsjednika Vijeća već je na konstituirajućoj sjednici izazvao kritike oporbe. SDP-ov Stjepan Smernjak istaknuo je kako nije poštovan razmjer izabranih vijećnika te da je jedan od potpredsjednika trebao biti iz redova oporbe, s čime se složio i nezavisni vijećnik Zdravko Klopotan.

Zdravko Pizek napomenuo pak je da ga veseli što u novom sazivu ima sedam vijećnica, a osvrnuo se i na činjenicu da HDZ, HSU i HSS zajedno imaju 8 vijećnika, naspram 7 oporbenih vijećnika s nezavisne liste, SDP-a i HNS-a.

- Pokazali smo da smo gledali i na zastupljenost žena u Općinskom vijeću. Što se tiče omjera, mislim da će biti žestoko, morat ćemo svi dobro pripremiti za svaku sjednicu. Vijećnicima bih poručio da sada zaborave izbore, oni su iza nas. Sada više nema stranaka, svi moramo raditi na dobrobit svih naselja općine Vidovec - poručio je Pizek i pozvao sve vijećnike na svečanu sjednicu koja će se u petak 16. lipnja održati povodom Dana općine, dok je prvu radnu sjednicu najavio za kraj lipnja.

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić vjeruje da će s novim sazivom Općinskog vijeća dobro surađivati.

- Spreman sam i na kritike i na dobre prijedloge koje ću prihvatiti, a sve na dobrobit naših mještana, koji su ih i izabrali da rade na razvitku općine. U vidovečkom vijeću je uvijek bilo "na knap" pa je tako bilo i žešćih rasprava, no sve u granicama dobrog ukusa je prihvatljivo - komentirao je Hranić.

Označeno u