Zbor Udruge umirovljenika Prigorčica proslavio 10. rođendan Foto: UU Prigorčica

Zbor Udruge umirovljenika Prigorčica proslavio 10. rođendan

Varaždinske vijesti | 4.2.2024. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga umirovljenika Prigorčica iz općine Breznica 2. veljače svečano je proslavila 10. godišnjicu osnivanja pjevačkog zbora.

Udruga Prigorčica mala je udruga sa stotinjak članova, ali vrlo aktivna i prepoznatljiva u Varaždinskoj županiji, osobito po svom mješovitom pjevačkom zboru, u kojem broj članova varira od 17 do 25. Na nastupima ih prati vlastiti bend, sastavljen od vrsnih muzičara umirovljenika.

- Rijetko koji zbor umirovljenika može se pohvaliti s više od 200 nastupa u ovih 10 godina. Zbor je nastupao diljem Lijepe naše, ali i u inozemstvu. Posebno smo ponosni na televizijske nastupe u emisiji Fio Show te na TV Jabuci u emisiji "Pjesmom te zovem" gdje je zbor gostovao dva puta, od toga jednom prikazujući božićne običaje svoje općine - istaknula je ovom prilikom organizatorica zbora Mira Bičak.

Česti su gosti i u Županijskoj palači u Varaždinu, osobito u božićno vrijeme ili u sklopu humanitarnih akcija. Već dvije godine organiziraju Božićni koncert u svojoj općini, gdje zajedno s pjevačkim zborovima drugih udruga naprave prekrasan božićni ugođaj.

Na repertoaru imaju više od 100 pjesama od kojih su, kako napominju, gotovo sve stare više nego oni pojedinačno. Sve to iziskuje mnogo truda i odricanja, a sva putovanja na nastupe te garderobu financiraju uglavnom sami, od svojih malih mirovina.

Svaki tjedan se redovito okupljaju na probama gdje ozbiljno vježbaju, a nakon toga, uz pjesmu ples i šalu te skromnu zakusku koju sami priprave, proslave rođendane i druga događanja.

- Što reći za kraj - nastavite samo tako, ovdje se vidi da godine nisu važne, one su samo broj. Važni su ljudi otvorena i čista srca, uvijek spremni na sve, iako nekima ponekad, kada dođu na probu, i nije uvijek do pjesme. No, kada zapjevaju, zaborave na sve jade i bolesti te idu kući u svoju svakodnevicu s iskrom radosti u svojim srcima. Dragi moji zboraši, neka vam je sretan rođendan i pjevali još dugo godina - poručila je Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije.