Zbog sigurnosti odgođena isplata uskrsnice umirovljenicima i u Lepoglavi Foto: Ilustracija/Pixabay

Zbog sigurnosti odgođena isplata uskrsnice umirovljenicima i u Lepoglavi

VV | 4.4.2020. u 10:56h | Objavljeno u Našim krajem

Brinući o građanima starije životne dobi, posebice onima slabijeg imovinskog stanja, Grad Lepoglava odlučio je ove godine, uz novčani dar za Božić, isplatiti i Uskrsnice u istom iznosu od 200 kuna. Uskrsnice su trebale biti isplaćene uoči uskrsnih blagdana, no zbog trenutne epidemiološke situacije njihova je isplata odgođena.

Razlog odgode briga je za zdravlje umirovljenika koji su, budući da je riječ o građanima starije životne dobi, najugroženija skupina ljudi kad je u pitanju zaraza virusom COVID-19 te ih se zbog toga ne želi dovoditi u opasnost. Naime, Grad Lepoglava ne raspolaže podacima o visini mirovina, a što je kriterij za isplatu uskrsnica, pa bi umirovljenici, kao što su to činili do sada, Gradu kod preuzimanja uskrsnice trebali predočiti odrezak posljednje mirovine. To bi predstavljalo rizik za njihovo zdravlje i zato je isplata uskrsnice odgođena do smirivanja trenutne epidemiološke situacije.

- U ovim predblagdanskim danima u očekivanju najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, Grad Lepoglava nije zaboravio na svoje vremešne stanovnike. No, s obzirom na trenutnu situaciju i činjenicu da su osobe treće životne dobi najugroženije koronavirusom, odlučili smo da se isplata uskrsnica lepoglavskim umirovljenicima odgodi za epidemiološki bolja vremena. Ne želimo umirovljenike dodatno izlagati potencijalnoj opasnosti – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da će umirovljenici, koji ispunjavaju kriterije, od Grada dobiti ovaj njima značajan novčani dar.