Zbog problema s vodovodom i aglomeracijom, načelnik Vinice pozvao Varkom: "Primite se posla" Foto: Općina Vinica

Zbog problema s vodovodom i aglomeracijom, načelnik Vinice pozvao Varkom: "Primite se posla"

Varaždinske vijesti | 1.7.2019. u 11:03h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Općine Vinica priopćenjem su se osvrnuli na probleme koji već duže vrijeme muče stanovnike Marčana, ali i Gornjeg Ladanja.

- 3. lipnja, oko 15 sati, došlo je do puknuća magistralnog vodovoda koji vodi prema prepumpnoj stanici u Marčanu, kod kamenoloma. Pošto se radi o magistralnom vodovodu, prilikom kvara došlo je do izlijevanja enormno velikih količina vode koje su djelomično poplavile podrume obližnjih obiteljskih kuća i dio Gornje ulice, ali i dio Viničke ulice u Marčanu. Od tada pa sve do danas, osim popravka cijevi, dio Gornje ulice ostao je nesaniran te mještani s pravom negoduju jer je od kvara prošlo gotovo mjesev dana - priopćili su iz Općine.

- Tražeći pomoć, žitelji Gornje ulice obratili su se i Općini, opravdano prozivajući nadležne. Iako Općina Vinica nije nadležna jer se kvar dogodio na lokalnoj cesti LC 25018 koja je u naležnosti Županijske uprave za cesete, mještani su u pravu jer ovo je doista sramota od strane "naše zajedničke komunalne firme" Varkom, čije rukovodstvo u posljednje vrijeme nema ni trunke razumijevanja za takve intervencije na područjima van grada Varaždina - navode iz Općine.

No to nije jedini problem na koji ukazuju.

- Ista stvar se događa i u Gornjem Ladanju gdje radovi na Aglomeraciji stoje više od godinu dana, a nitko ne želi sanirati postojeće dionice koje su praktično neuvjetne za promet. Žitelji tog područja Gornjeg Ladanja uporno se obraćaju nadležnima u Varkomu, ali bez rezultata. Ovo je doista nedopustivo, stoga kao načelnik molim žitelje općine za razumijevanje, a nadležne u Varkomu da se prime posla i počnu funkcionirati kao komunalna firma, a ne gradska, inače ćemo svi iz dana u dan upadati u sve veće problem - izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

vinica_1.jpg

vinica_4.jpg

vinica_6.JPG

vinica_7.JPG

vinica_8.JPG