Zbog korone nema Adventa ni dočeka Nove u Ivancu, ostao samo vatromet Foto: Grad Ivanec / arhiva

Zbog korone nema Adventa ni dočeka Nove u Ivancu, ostao samo vatromet

Varaždinske vijesti | 3.12.2020. u 18:15h | Objavljeno u Našim krajem

- Zbog iznimno teške epidemiološke situacije u cijeloj Hrvatskoj, a pogotovo u Varaždinskoj županiji i na ivanečkom području, te temeljem najnovijih mjera koje je propisao nacionalni Stožer civilne zaštite, ove se godine neće održati manifestacija Advent u Ivancu - priopćili su iz Grada Ivanca.

- Iako je gradska uprava do zadnjeg trenutka imala sve spremno za postavljanje klizališta te za organizaciju bogatog Adventa, slijedom zadnjih mjera Nacionalnog stožera (zabrana održavanja javnih događanja i okupljanja s više od 25 osoba, obustava rada ugostiteljskih objekata itd.) te zbog eskalacije epidemiološke situacije, Grad Ivanec je otkazao sve ugovorene sadržaje i dogovorene priredbe i događanja - napomenuli su iz Grada Ivanca.

- U sadašnjoj situaciji najvažnije je sačuvati zdravlje i sigurnost pa stoga Grad Ivanec do daljnjega, odnosno do poboljšanja epidemiološkog stanja, neće organizirati nikakva javna okupljanja - naglasili su.

Spomenuli su pritom da je ovogodišnji Advent trebao biti sadržajno širi nego lani te prepun zanimljivih i zabavnih sadržaja za djecu, mlade i odrasle, a koje je osmislio Klub mladih Ivanec.

Također, zbog ograničavajućih mjera koje se odnose na javna okupljanja, prvi put neće biti ni organiziranog zajedničkog dočeka Nove godine na gradskoj špici, uz glazbu i ples.

- Bit će samo vatrometa koji će točno u ponoć rasvijetliti nebo iznad grada i uz koji ćemo ući u Novu 2021. godinu. Čekamo je s velikom nadom, u vjeri da će nam donijeti toliko očekivan povratak u normalne životne tokove - poručuju iz Grada.