Zbirka pjesama "Nie se puzabilu" Terezije Zinke Kožić predstavljena u Brezničkom Humu

| 14.12.2016. u 07:59h | Objavljeno u Našim krajem

Puna prostorija u zgradi Vatrogasnog doma Breznički Hum bila je dokaz da događaji poput predstavljanja knjige Terzije Zinke Kožić pod imenom "Nie se puzabilu" itekako znaju zainteresirati brojne mještane Brezničkog Huma, ali i okolnih općina.

Autorica knjige rođena je Viničanka koja je zbog školovanja rano napustila svoj rodni zavičaj. Čitav svoj radni vijek provela je kao učiteljica razredne nastave u Brezničkom Humu no jezik svog djetinjstva nikada nije zaboravila što dokazuje i ova knjiga u kojoj su sadržane pjesme i crtice na viničkom govoru za koji je i sama autorica izjavila da je teški za govoriti, a još teži za napisati.

Na samom početku, autoricu knjige kao i sve prisutne pozdravio je načelnik općine Breznički Hum, Zoran Hegedić svima skupa zaželjevši dobrodošlicu.

-Ova mi je godina, meni kao načelniku, posebno draga jer općina slavi 1700. godina rođenja sv. Martina Biskupa. Bilo je puno događanja i ovo predstavljanje zbirke je šlag na kraju sveukupnog obilježavanja – rekao je načelnik Hegedić dodavši da bez obzira što su mala općina trude se popuniti sva polja, od sporta do kulture i ostalih.

I viničanski načelnik Marijan Kostanjevac također je s par riječi pozdravio autoricu te pročitao jednu njenu pjesmicu i poželio autorici knjige još puno stvaralačkog poriva i još puno knjiga.

Predstavljanje knjige popratio je tamburaški sastav “Susedi” s nekoliko prigodnih pjesama na kajkavskom dijalektu, a nakon službenog predstavljanja knjige, svi prisutni mogli su se zasladiti kolačima koje su pripremile mještanke Brezničkog Huma.

Inače, Terezija Zinka Kožić, prvu je pjesmu napisala prije desetak godina. Ta je pjesma bila posvećena njenima prijateljima Dragici i Joži, koji su u Breznički Hum kao učitelji došli 1955. godine.

Označeno u
Galerija slika