Završno predavanje o pretilosti u petak u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.2.2017. u 09:11h | Objavljeno u Našim krajem

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije će, nakon Ivanca i Ludbrega, u Novom Marofu završiti projekt o edukaciji javnosti o problemu pretilosti. Stoga će se u u petak 24. veljače, u maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u 17 sati održati javna tribina.

Na njoj će tim stručnjaka upoznati širu populaciju s problematikom pretilosti, a nakon toga provesti antropometrijska ispitivanja zainteresiranih.

Predavanja će održati prof. mentor Davor Hostić, dipl. inž., nutricionist, čija je tema "Pretilost – globalni problem 21. stoljeća". Dr. med. Tanja Obelić-Babok, spec. školske medicine održat će predavanje "Pretilost - trebamo li se zabrinuti?", a prof. savjetnik Anita Car, dipl. inž., nutricionist, reći će više o temi "Makrobiotika kao alternativni način prehrane u prevenciji pretilosti".

Naime, pretilost je bolest suvremenog doba i predstavlja jedan od vodećih javnozdravstvenih problema u Republici Hrvatskoj, a također i u Varaždinskoj županiji. Preventivnim djelovanjem i kvalitetnim edukacijama može se stati na kraj poražavajućim statistikama, koje pokazuju da je Republika Hrvatska zauzela visoko 8. mjesto po broju pretilih osoba u svijetu.

Označeno u