LUDBREG Završna konferencija projekta Zaželi: 169 korisnika svjedoči o opravdanosti projekta

Grad Ludbreg/vv | 27.7.2023. u 15:25h | Objavljeno u Našim krajem

U novoj fazi mogli bi biti i gerontodomaćini

Konferencijom u četvrtak, 27. sprnja, u Centru za kulturu i informiranje završila je provedba projekta "Zaželi – faza III- pomažemo sebi, pomažemo drugima".

Projekt je u proteklih šest mjeseci provelo Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg uz partnere Grad Ludbreg, općine Martijanec, Sveti Đurđ, Mali i Veliki Bukovec, HZZO- ispostavu Ludbreg te Zavoda za socijalnu skrb Ludbreg. Projekt je u stopostotnom iznosu od 128.143 eura financiran iz EU fondova.

zazeli31.jpg

 - I ovog puta bili smo podrška i pomoć ljudima što se tiče ogrjeva, zdravstvenih usluga, odlazaka u trgovinu, osobe u potrebi nisu bile same, a osigurali smo i im psihološku podršku. Dvadeset gerontodomaćica brinulo se u početnoj fazi projekta o 139 korisnika, kasnije ih je bilo i 169, što svjedoči o opravdanosti provedbe ovakvih projekata. Na području Grada Ludbrega o potrebitima je brinulo šest gerontodomaćica, na području općina Martijanec, Sveti Đurđ i Mali Bukovec po četiri te u općini Veliki Bukovec dvije gerontodomaćice - istaknula je ravnateljica GDCKL Mirjana Jerbić te se osvrnula o daljnjim planovima.

zazeli11.jpg

 - Što se tiče nove faze projekta "Zaželi" ona bi, kako čujemo, trebala biti na tri godine, što daje dodatnu sigurnost svima. Javni poziv trebao bi biti 21. kolovoza, prijave na projekt 11. rujna, a početak provedbe najkasnije početkom iduće godine. Postoje naznake da bi u novoj fazi mogli biti i gerontodomaćini što nas posebno veseli. U razdoblju kad projekt neće biti u provedbi svim našim korisnicima pružit ćemo potrebnu pomoć, psihološku podršku, pomoć kod nabave hrane i prijevoz do ključnih institucija - zaključuje Jerbić.