Završilo uređenje Ulice Široke ledine u Trnovcu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Završilo uređenje Ulice Široke ledine u Trnovcu

Varaždinske vijesti | 25.3.2019. u 09:19h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Trnovec u općini Trnovec Bartolovečki završeno je uređenje Ulice Široke ledine čime je taj dio u središtu naselja dobio novouređenu ulicu s nogostupom.

Riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnu i komunalnu infrastrukturu, izgradnju i uređenje rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenje javnih objekata, imala više od 50 milijuna kuna investicija.

Još 2016. godine Općina Trnovec Bartolovečki pripremila je svu potrebnu dokumentaciju i prijavila projekt na mjeru 7.2., te odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske 2018. godine dobila sredstva za uređenje ulice. Izvođač radova na uređenju ulice u dužini 774 metra, vrijednih 2.887.438,86 kuna, bila je varaždinska tvrtka COLAS Hrvatska. Inače, u ulici je već ranije izgrađena javna rasvjeta, a sada je uređen kolnik s nogostupom.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, istaknuo je da je ovo bio jedan od najvećih ugovora na cestovnoj infrastrukturi. Ulaganja u uređenje prometnica i ulica provode se nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu.

- Na red je došlo uređenje ulica i prometnica koje su u određenoj mjeri devastirane zbog izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu. Novouređene ulice ne doprinose samo izgledu naše općine, već i većoj sigurnosti u prometu, ali i održavanju standarda života kojeg naši mještani imaju - zaključio je Šamec.

trnovec_siroke_ledine_2.JPG

trnovec_siroke_ledine_3.JPG

trnovec_siroke_ledine_4.JPG

trnovec_siroke_ledine_5.JPG