Završilo uređenje Ulice Široke ledine u Trnovcu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Završilo uređenje Ulice Široke ledine u Trnovcu

Varaždinske vijesti | 25.3.2019. u 09:19h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Trnovec u općini Trnovec Bartolovečki završeno je uređenje Ulice Široke ledine čime je taj dio u središtu naselja dobio novouređenu ulicu s nogostupom.

Riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnu i komunalnu infrastrukturu, izgradnju i uređenje rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenje javnih objekata, imala više od 50 milijuna kuna investicija.

Još 2016. godine Općina Trnovec Bartolovečki pripremila je svu potrebnu dokumentaciju i prijavila projekt na mjeru 7.2., te odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske 2018. godine dobila sredstva za uređenje ulice. Izvođač radova na uređenju ulice u dužini 774 metra, vrijednih 2.887.438,86 kuna, bila je varaždinska tvrtka COLAS Hrvatska. Inače, u ulici je već ranije izgrađena javna rasvjeta, a sada je uređen kolnik s nogostupom.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, istaknuo je da je ovo bio jedan od najvećih ugovora na cestovnoj infrastrukturi. Ulaganja u uređenje prometnica i ulica provode se nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu.

- Na red je došlo uređenje ulica i prometnica koje su u određenoj mjeri devastirane zbog izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu. Novouređene ulice ne doprinose samo izgledu naše općine, već i većoj sigurnosti u prometu, ali i održavanju standarda života kojeg naši mještani imaju - zaključio je Šamec.

trnovec_siroke_ledine_2.JPG

trnovec_siroke_ledine_3.JPG

trnovec_siroke_ledine_4.JPG

trnovec_siroke_ledine_5.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci