Završena prva faza radova na prostorima za ivanečku mladež i udruge civilnog društva Foto: Branko Težak

Završena prva faza radova na prostorima za ivanečku mladež i udruge civilnog društva

VV | 5.3.2020. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Proteklih dana dovršena je prva faza građevinskih i obrtničkih radova na uređenju prostora u vlasništvu Grada Ivanca, u Nazorovoj ulici 46, nedaleko od gradskog centra (bivši ugostiteljski objekt Retro). Žbukanjem i izvedbom spuštenih stropova i pregradnih zidova interijer je poprimio konačni oblik. Izvedena je i nova glazura podova te priprema za instalacije grijanja, hlađenja i rasvjete. U dogovoru nadzornih inženjera iz Studija Nexar, koji potpisuju i projekt zgrade, i voditelja radova iz tvrtke Instalacijski sustavi Fištrek, dovršena je i kompletna priprema za naredne faze radova na uređenju podrumskog prostora, okućnice i fasade.

Novouređeni prostori iznimno su dopadljivi, svijetli i moderni i nema sumnje u to da će svima koji će se njima koristiti pružiti pun komfor. U to se za njihova obilaska uvjerio i gradonačelnik Milorad Batinić koji je tom prilikom o dosad izvedenim i predstojećim radovima razgovarao s projektantima i izvođačima radova.

prostori_za_mlade2.jpg

- U idućoj fazi predstoji ugradnja podnih obloga, bojanje zidova i stropova, ugradnja unutrašnje stolarije i montaža grijaćih tijela, rasvjete, sanitarne opreme te nužnih uređaja i namještaja, kako bi se korisnici do sredine godine mogli useliti u novouređeni prostor. Ispred glavnog ulaza formirat će se konstruktivno izazovna nadstrešnica koja će natkrivati ulazni trijem i pružati mjesto za parkiranje bicikla – naglašava gradonačelnik.
- Do početka radova na drugoj fazi, alat u ruke će uzeti volonteri Kluba mladih Ivanec i uz pomoć tvrtke ISF ugraditi pozornicu i izvesti zidni reljef koji će krasiti višenamjensku dvoranu. Na nedavno održanoj svečanoj skupštini Kluba mladih gradonačelnik Batinić dao je budućim korisnicima zadatak da osmisle ime za novouređenu zgradu. Stoga Klub mladih i ovim putem poziva sve kreativce da se jave s prijedlozima za naziv koji će odražavati urbani karakter i novu namjenu zgrade kao budućeg kulturnog i društvenog središta ivanečke mladeži udruga civilnog društva – poručuje potpredsjednik Kluba mladih Marko Friščić.

Inače, vrijednost radova obavljenih u prvoj fazi je 812.500 kuna, a od toga je 250.000 kuna Grad Ivanec privukao iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Uskoro predstoji nastavak radova u drugoj i završnoj fazi.

Označeno u