Zašto kasne radovi na Regionalnom centru kompetentnosti u poljoprivredi? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zašto kasne radovi na Regionalnom centru kompetentnosti u poljoprivredi?

IHR/Varaždinske vijesti | 17.10.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Zašto kasni izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi? To pitanje postavio je vijećnik Reformista Krešimir Horvat na zadnjoj sjednici Županijske skupštine. Radovi na rekonstrukciji dvorca Opeke u Marčanu, izgrađenog u 17. stoljeću koji će ponovno biti reprezentativno zdanje i sjedište Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, započeli su još 2021. godine. Prilikom obilaska radova, u siječnju ove godine, najavljeno je kako radovi idu prema planu te će Centar biti dovršen u lipnju 2023. godine, no na Županijskoj skupštini u lipnju najavljeno je da će sve biti gotovo u rujnu iduće godine.

Vijećnici Županijske skupštine tada su dali i suglasnost Srednjoj školi Arboretum Opeka i Medicinskoj školiVaraždin, koja će postati Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu, za kreditno zaduženje kako bi se projekti mogli dovršiti. Svaka od škola zadužila se za 1,3 milijuna eura, a sredstva iz kredita, kako je tada pojašnjeno, bila su namijenjena za financiranje izvantroškovničkih radova te ostalih nepredviđenih troškova. Da je došlo do zastoja radova na zadnjoj sjednici Županijske skupštine u rujnu potvrdio je i župan Anđelko Stričak.

- Radovi kasne jer su bivši župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Robert Vugrin jako dobro pripremili projektni zadatak, pa smo na 8% izvedenih radova imali 12 milijuna kuna izvantroškovničkih radova. Već sada tražimo da se prolongira završetak tog objekta jer sigurno je da neće biti gotov na vrijeme - rekao je aktualni varaždinki župan.

Ravnatelj Srednje škole Arboretum Opeka Dragan Brkić objasnio je kako su neki razlozi kašnjenja objektivni,.. 

U novom broju Varaždinskih vijesti pročitajte što je tome uzrok, ali i kako napreduju radovi na Regionalnom centru komepetentnosti u zdravstvu pri Medicinskoj školi Varaždin...