Zašto još nije riješeno križanje prema Područnoj školi u Ključu kod Novog Marofa? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zašto još nije riješeno križanje prema Područnoj školi u Ključu kod Novog Marofa?

J.Š. | 8.2.2021. u 15:03h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

- Postoje crne prometne točke u našem naselju Ključ i Oštrice. Dnevno preko raskrižja županijske ceste ŽC 2109 i lokalne ceste LC2517 na vlastitu odgovornost prelazi nekoliko desetaka odraslih i djece bilo da idu u školu ili u lokalnu trgovinu - kaže jedan od zabrinutih roditelja Josip Mijaković iz Oštrica dok se drugi roditelj Mladen Piskor nadovezuje da će se zbog toga iseliti. Naime, njihova djeca svaki dan da bi došla do Područne škole u Ključu, a koja im je udaljena svega kilometar i pola moraju proći opasno i nepregledno križanje te cestu bez prometne signalizacije i bez nogostupa.

- Imam djecu starosti 10 i 12 godina i svaki ih dan vozim tih 1800 metara, ujutro i popodne, ovisno kada koji od njih ima nastavu - navodi Piskor, dodajući da ga je zbog nepreglednog zavoja na cesti strah pustiti djecu same. I drugi su roditelji zabrinuti, tako obitelj Patrčević iz Orehovca, roditelji djeteta 3. razreda iste škole, ukazuju da su primorani kršiti prometne propise jer nema nogostupa i primorani su hodati desnom stranom ceste jer na samom vrhu tog kobnog križanja je prevelika opasnost i nepreglednost, ako bi djeca išla lijevom stranom.

- Djeca uče prometna pravila, a mi ih moramo učiti da ih zanemare. Druga opasnost je krivina blizu škole. Cesta je uska te mimoilaženje dvaju automobila i djece na cesti pravi je izazov. Put nam nije toliko dug, ali je opasan i stresan kako za djecu tako i za nas roditelje - kaže sugovornica Patrčević. Slično ukazuje i Silvia Koren majka prvašića...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti..

Označeno u