Zašto je liječnica iz Maruševca pacijenta i njegovu majku ispisala iz svoje ordinacije? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zašto je liječnica iz Maruševca pacijenta i njegovu majku ispisala iz svoje ordinacije?

| 1.5.2021. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Što učiniti kada vam obiteljski liječnik kaže da vas ispisuje iz svoje ordinacije? Dogodilo se to čitatelju iz Maruševca (podaci poznati redakciji) nakon što je od liječnice iz maruševečke ordinacije opće medicine u sklopu Doma zdravlja zatražio dokumentaciju potrebnu za nastavak fizikalne terapije. Pojasnio je da je prije dvije doživio prometnu nesreću zbog koje je već bio na pet operacija u KB Dubrava u Zagrebu, a čekaju ga još dvije operacije.

- Ruka mi je oduzeta i prsti mi ne smiju otvrdnuti, zato i trebam redovite fizikalne terapije. Te terapije imam tri puta tjedno, prema uputama liječnika iz Zagreba, a sad mi je ova doktorica to uskratila. Inače, ovo je već treća doktorica u posljednjih šest mjeseci u toj ordinaciji – ispričao nam je čitatelj i pročitao e-mail koji je 23. travnja poslao u ordinaciju.

- Napisao sam: “Lijepi pozdrav doktorice! Molim vas da mi pripremite papire za fizikalnu terapiju u kući, koju imam konstantno, a trebao bih to imati u ponedjeljak jer mi je rekla fizioterapeutkinja da vam kažem da mi se budu istekle potvrđene koje imam sad, tako da to mogu odnijeti u ponedjeljak na povjerenstvo u Varaždin da mi potvrde i produže kao i do sada! Jučer sam razgovarao sa sestrom (medicinskom sestrom u ordinaciji, nap.a.) pa mi je rekla da dođem odmah u ponedjeljak ujutro dok počnete raditi da mi na-pišete ove papire i odmah odnesem na povjerenstvo da mi potvrde! Eto ako budete u mogućnosti pripremite to danas još, tako da ne čekam dugo u ponedjeljak ujutro kad dođem kod vas! Javite mi, ako budete imali toliko slobodnog vremena! LP!” - rekao je čitatelj...

Što mu je odgovorila liječnica pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti