Zar se baš moralo: počelo rušenja plantana zbog izgradnje kružnog toka

vv | 3.10.2019. u 18:50h | Objavljeno u Našim krajem

Iako smo još prije dva tjedna, sukladno informaciji iz PU varaždinske, najavili privremenu regulaciju prometu na raskrižju Gospodarske i Biškupečke ulice zbog izgradnje kružnog tokom prometa, promet se i dalje tu odvija na uobičajen način. Međutim, čini se ne zadugo jer su danas počeli pripremni radovi za novi rotor u Varaždinu, vrijedan oko 1,5 milijuna kuna. Naime, vatrogasci porezali grane na tri od četiri plantane,  koje su na uglu biškupečkog groblja, tako da je samo pitanje vremena kada će se ukloniti i njihova debla.

To je i najavio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, kada je rekao da će radovi biti izvedeni u dvije faze: najprije će Varkom rekonstruirati vodovodne cijeve, a potom idu ostali radovi koje izvodi tvrtka Colas Hrvatska. Radovi Varkoma trebali bi trajati oko tri tjedna, a rekonstrukcija križanja od 30 do 40 dana

U zoni radova, kako je već ranije najavila policija, bit će omogućeno naizmjenično prometovanje Biškupečkom ulicom iz smjera Varaždina prema Biškupcu i obrnuto, dok će skretanje u Gospodarsku ulicu biti zabranjeno te će se promet odvijati obilazno Zagrebačkom i Biškupečkom ulicom, Ulicom Ivana Mažuranića te Trgom Ivana Perkovca.