Zaprašivanje komaraca na području općine Gornji Kneginec, ne izlazite Foto: VV arhiva / ilustracija

Zaprašivanje komaraca na području općine Gornji Kneginec, ne izlazite

Varaždinske vijesti | 17.6.2021. u 08:57h | Objavljeno u Našim krajem

Temeljem narudžbe Općine Gornji Kneginec, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provodit će mjere adulticidne dezinsekcije komaraca u četvrtak, 17. lipnja, u terminu od 19:00 – 21:00 sati.

- Mole se stanovnici da se u tom periodu ne zadržavaju vani. Također se mole pčelari na području općine Gornji Kneginec da za vrijeme zamaglivanja zatvore svoje pčele. Adulticidna dezinsekcija će se provoditi na bazi sintetskog piretroida - napominju iz Općine.

Dezinsekcija će se provoditi prema „Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Općinu Gornji Kneginec u 2021. godini“, te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području Općine Gornji Kneginec i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci