Započelo uređenje središnjeg trga u Bednji Foto: Općina Bednja

Započelo uređenje središnjeg trga u Bednji

Varaždinske vijesti | 31.7.2018. u 08:31h | Objavljeno u Našim krajem

Građani Bednje i stanovnici susjednih mjesta koji svraćaju u općinsko središte proteklih dana sa zanimanjem prate opsežne radove na glavnom trgu u Bednji. Naime, počeli su radovi čiji je cilj modernizirati središnji trg i preurediti ga u, kako ističu iz Općine Bednja, urbani prostor, dostojan središta jedne općine.

Načelnik Damir Poljak poručuje da će ove godine, u skladu s raspoloživim sredstvima, biti izvedena prva faza radova koja obuhvaća polaganje granitnih kocki i ploča te uređenje oborinske odvodnje.

- Ovi radovi financiraju se iz potpore od 250.000 kuna koja je Općini Bednja stigla slijedom uspješno kandidiranog projekta na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice). Na taj javni poziv Općina je kandidirala projekt nazvan Gospodarska i socijalna revitalizacija općine Bednja kroz uređenje turističko-kulturne infrastrukture te povukla respektabilan iznos novčanih sredstava kojim joj je omogućena prva faza provedbe projekta. Naravno, tu se neće stati - poručuje načelnik D. Poljak.

U sljedećoj fazi uređenja trga slijedi gradnja kanalizacije, a općinska uprava potreban novac planira namaknuti također iz vanjskih izvora. Kako ističu iz Općine, pripreme za to su već u tijeku i čeka se raspisivanje natječaja.

Označeno u