Započela sanacija klizišta u naselju Gačice Foto: Grad Ivanec

Započela sanacija klizišta u naselju Gačice

Varaždinske vijesti | 4.8.2018. u 17:21h | Objavljeno u Našim krajem

Započeli su radovi na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti u Gačicama (predio Kuštri). Radovi su započeli zaštitom radilišta i regulacijom prometa te čišćenjem zone obuhvata s odvozom. Izvest će se radovi sanacije koji obuhvaćaju strojni iskop, drenažu, izradu revizije od betonskih cijevi, s ispunom drenažnim šljunkom.

Nakon pripremnih radova, uslijedit će iskop oštećene ceste i zasjeka, izrada posteljice ceste i nasipa za trup i tampon ceste, kao i ostali radovi potrebni za sanaciju klizišta, koje već duže vrijeme otežava  promet i prilaz prema tom dijelu naselja. Na završetku, cesta će dobiti nosivi sloj asfalta, a površine uz cestu će biti uređene tako da ih vlasnici ponovno mogu koristiti.

Radove izvodi Niskogradnja Veselnik - obrt za niskogradnju i nadzor iz Cestice, a vrijednost građevinskih radova iznosi 421.021,84 kuna. Troškovi stručnog nadzora nad izvođenjem radova sanacije iznose 16.000 kn.

Sredstva u visini od 430.000 kuna za projekt sanacije klizišta, osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, temeljem Javnog poziva na koji se prijavio Grad Ivanec.

sanacija_klizista_gacice_ivanec_2.jpg

sanacija_klizista_gacice_ivanec_3.jpg