Započela podjela božićnica u Općini Trnovec Bartolovečki: pod jelku - 200 kuna Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Započela podjela božićnica u Općini Trnovec Bartolovečki: pod jelku - 200 kuna

VV | 18.12.2019. u 15:57h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki započela je s podjelom božićnica od 200 kuna umirovljenicima, osobama s invaliditetom te osobama socijalnog statusa s prebivalištem na području općine i maksimalnim mjesečnim primanjima do 3000 kuna.

Ovih su dana jednokratne novčane potpore podijeljene u naseljima Šemovec, Zamlaka, Bartolovec, Štefanec te Žabnik, a do 23. prosinca svoje će božićnice u prostorijama Općine moći preuzeti stanovnici naselja Trnovec, u razdoblju od 10 do 14 sati.

Iz Općine su izvijestili kako je cenzus od 3000 kuna jedan od najvećih cenzusa među svim općinama i gradovima koji su se odlučili na ovaj oblik darivanja za blagdane pa je samim time obuhvaćen i veći broj mještana kojima su podijeljene božićnice.

Općina Trnovec Bartolovečki kontinuirano skrbi za stanovnike uoči blagdana, što potvrđuju prigodni darovi, kako za Božić, tako i za Uskrs, za koje je u proračunu Općine u 2019. godini osigurano 300 tisuća kuna.

Inače, prošle je godine po 200 kuna jednokratne novčane pomoći povodom Božićnih blagdana primilo ukupno 1445 mještana općine Trnovec Bartolovečki.