Započela izgradnja nogostupa od novog mosta prema Tuhovcu; Ratković: Ispunjavamo obećanja! Foto: Grad Varaždinske Toplice

Započela izgradnja nogostupa od novog mosta prema Tuhovcu; Ratković: Ispunjavamo obećanja!

Varaždinske vijesti | 6.7.2022. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Radi veće sigurnosti svih sudionika u prometu, posebno pješaka, ovih dana u Varaždinskim Toplicama započela je još jedna važna investicija, izgradnja nogostupa od novog mosta na rijeci Bednji prema naselju Tuhovec u duljini od 950 metara.

Nogostupom na državnoj cesti D24 važan i prijeko potreban projekt izgradnje novog mosta bit će zaokružen. Riječ je o investiciji Hrvatskih cesta koje su zahvaljujući odličnoj suradnji s Gradom Varaždinskim Toplicama u ovogodišnjem planu nabave predvidjele i ovaj predmet.

U sklopu projekta vrijednog 622.000 kuna uredit će se oborinska odvodnja i izgraditi nova pješačka staza ukupne dužine 950 metara, kao kontinuitet između izvedene pješačke staze od Varaždinskih Toplica do polovice naselja Tuhovec i izgrađene staze u sklopu projekta novog mosta preko rijeke Bednje.

Varazdinske_Toplice_Izgradnja_nogostupa_Tuhovec_06072022_1.jpg

Projektnu dokumentaciju izradio je Grad, a s obzirom da se o izgradnji novog mosta pričalo najmanje 20 godina, gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako je projekt potvrda da gradska uprava osluškuje potrebe građana.

Varazdinske_Toplice_Izgradnja_nogostupa_Tuhovec_06072022_2.jpg

- Novoizgrađeni most i produljenje nogostupa velik je i važan projekt za Grad Varaždinske Toplice i sve naše građane. Realizacijom ovog dugoočekivanog projekta o kojem se pričalo desetljećima protočnost i sigurnost prometa značajno će se povećati. S obzirom da se radi o jednoj od najkritičnijih točaka na području našeg grada drago mi je da smo prionuli rješavanju ovog problema te da ispunjavamo obećanja – rekla je Ratković.

Varazdinske_Toplice_Izgradnja_nogostupa_Tuhovec_06072022_3.jpg

Radove izvodi tvrtka Colas Hrvatska, a oni bi trebali biti gotovi do kraja rujna ove godine.

Varazdinske_Toplice_Izgradnja_nogostupa_Tuhovec_06072022_4.jpg

Varazdinske_Toplice_Izgradnja_nogostupa_Tuhovec_06072022_5.jpg

Varazdinske_Toplice_Izgradnja_nogostupa_Tuhovec_06072022_6.jpg