ZAHVALNICE Petrinja zahvalila Brezničkom Humu na pomoći nakon potresa

VV | 17.8.2022. u 20:59h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nedavno je u Petrinji održana svečanost na kojoj su zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljene Zahvalnice za doprinos i pomoć pruženu nakon katastrofalnog potresa krajem 2020. godine.

Na svečanosti je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes priznanja uručila općini Breznički Hum i načelniku općine Zoranu Hegediću, Valentini Ošlovnik i vatrogascima slovenskog PGD Paloma Sladki Vrh, te austrijskim vatrogasnim zapovjednicima Johannesu Matzholdu i Josefu Fiedleru iz austrijskog Feldbacha. Time je na simboličan način, uime potresom stradalih žitelja regije, upućena zahvala svim vatrogasnim društvima koja su nakon potresa na ovo područje humanitarnim konvojem sudjelovala u dostavi vrijedne donacije humanitarne pomoći.

Jedan od suorganizatora humanitarnog konvoja za Petrinju, načelnik Brezničkog Huma, zahvalio je na primljenim zahvalnicama i naglasio kako je ovom prilikom dogovorena suradnja među mladim vatrogascima te pomoć u opremi i oko školovanja budućih vatrogasnih kadrova.