Zahvaljujući ŽUC-u asfaltira se preostala dionica ceste u Prebukovju

| 19.10.2022. u 19:19h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je prošle godine asfaltirana dionica županijske ceste u naselju Prebukovje u dužini od kilometar i pol, ove godine, zahvaljujući odličnoj suradnji sa Županijskom upravom za ceste i Varaždinskom županijom, asfaltirana je i preostala dionica u istoj dužini. 

- Riječ je o nastavku ulaganja županijskih ustanova u bednjanski kraj, a da Županijska uprava za ceste, kao i Varaždinska županija redovito prepoznaju potrebe Općine dokazuje i činjenica da se u suradnji s njima, na području Bednje redovito realiziraju važni projekti, sukladno proračunskim mogućnostima te ulaže u sanaciju prometnica, klizišta i ostale infrastrukture - ističu iz Općine Bednja.

S obzirom da je riječ o prekrasnom kraju podno Ravne gore, osim što će se ovom investicijom mještanima Prebukovja osigurati kvalitetniji uvjeti za život, ovakvi komunalni projekti stvaraju i preduvjete za daljnji razvoj turizma. 

Potvrdio je to i načelnik Bednje Damir Poljak zahvalivši županijskim ustanovama na odličnoj suradnji, kao i na činjenici da redovito prepoznaju potrebe za ulaganjima na području Općine.

- Ovim projektom nastavljamo sa stvaranjem kvalitetnih uvjeta za život svih naših mještana. Vrlo nam je važno da svi mještani imaju iste uvjete, neovisno o tome žive li u samom središtu Općine ili u njezinim rubnim dijelovima, na čemu ćemo raditi i dalje. Naime, Općina Bednja redovito prati razne županijske, europske i nacionalne natječaje i prijavljuje projekte važne za daljnji razvoj zbog čega će sasvim sigurno na red doći i ostale važne infrastrukturne investicije – rekao je Poljak.

Ovaj projekt još je jedna potvrda kako Općina Bednja, uz redovitu podršku Županijske uprave za ceste i Varaždinske županije, kontinuirano ulaže u infrastrukturu na cijelom svom području.

Budući da su radovi na asfaltiranju dijela županijske ceste LC 25013 započeli u ponedjeljak, dionica će biti povremeno zatvorena za prometovanje, zbog čega iz Općine pozivaju građane da koriste obilazne pravce i mole ih za razumijevanje. 

- Turistički kraj poput Bednje koji svim svojim posjetiteljima nudi brojne prirodne ljepote i zanimljive povijesne i kulturne spomenike mora redovito ulagati u infrastrukturu kako bi, osim svojim mještanima, i posjetiteljima osigurao što bolju prometnu povezanost i adekvatnu mrežu prometnica koje će im omogućiti da uživaju u svim čarima ovog kraja – zaključio je Poljak.