Zahvaljujući poticajima za rješavanja stambenog pitanja iz Zagorja sele - u Ivanec! Foto: B.Težak

Zahvaljujući poticajima za rješavanja stambenog pitanja iz Zagorja sele - u Ivanec!

VV | 21.5.2021. u 15:03h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec s novih je 10 korisnika potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja

I u ovom, četvrtom krugu dodjele stambenih poticaja riječ je isključivo o mladim obiteljima koji svoje stambeno pitanje rješavaju gradnjom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera. Ovime se ukupni broj korisnika koji koriste gradske poticaje popeo na ukupno 59 mladih obitelji.

Pozdravljajući okupljene, gradonačelnik je zaželio dobrodošlicu obiteljima koje se u Ivanec doseljavaju iz susjednih općina i gradova, ali i iz Krapinsko-zagorske županije.

- Doseljavanje mladih obitelji u Ivanec pokazuje nam da smo na dobrom razvojnom putu. Stvaramo dobru poslovnu klimu, dolaze nam novi ulagači, otvaraju se nova radna mjesta. Brojnim ulaganjima u društvene sadržaje nastojimo stvoriti i uvjete za što ugodniji život mladih obitelji. Uskoro kreće dogradnja vrtića u Ivancu, slijedi dogradnja Osnovne škole, vodimo i razgovor s ozbiljnim investitorom zainteresiranim za gradnju novog vrtića u Radovanu. Gradimo i radimo i u svim drugim mjestima te kroz ravnomjerni razvoj nastojimo građanima cijelog gradskog područja stvoriti uvjete ugodne za život – rekao je gradonačelnik i dodao da je produkt svega što se događa u Ivancu i dolazak velikih shopping centara.

potpora1-stanovi-140521.jpg

- U najavi imamo i najave dva investitora u gradnju novih stambeno-poslovnih objekata u Ivancu, tako da će svi koji to budu željeli svoje stambeno pitanje moći rješavati kupnjom novog stana – poručio je gradonačelnik te potvrdio da Grad Ivanec sredstva za ovaj program neće ograničavati već će ih, bude li potrebe, i povećati.

Okupljenima se obratila i Irena Kresonja, v.d. pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu te podsjetila na više raznih poticaja koje Grad Ivanec dodjeljuje za rješavanje stambenog pitanja svim građanima (do 45 godina) koji imaju prebivalište na području Grada Ivanca.

Mladim obiteljima na raspolaganju su tri mjere, a mogu ih koristiti i kumulativno, tj. sve tri zajedno. Ono što im je financijskim posebno interesantno jest oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa prilikom (do)gradnje ili rekonstrukcije kuće. Grad u 100% od plaćanja tog doprinosa oslobađa 3-članu obitelj za stambeni objekt neto korisne površine 74,25 m2, 4-članu obitelj za površinu od 81 m2, a 5-članu obitelj za površinu od 98,55 m2. Također, sve korisnike koji su na području grada kupili ili sagradili nekretninu, Grad Ivanec oslobađa plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina njena korištenja.

Grad s 10 % sufinancira ratu kredita svim obiteljima koje stambeno pitanje rješavaju kreditom kod komercijalnih banaka. Ova mjera traje 5 godina, međutim, Grad subvenciju produljuje za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, odnosno za 2 godine za svako novorođeno dijete u obitelji.

Označeno u