Zahvala za donirano vatrogasno vozilo: Prijam za Norberta Schindlera u Maruševcu Foto: Općina Maruševec

Zahvala za donirano vatrogasno vozilo: Prijam za Norberta Schindlera u Maruševcu

Varaždinske vijesti | 19.9.2019. u 11:01h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Maruševec načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravko Kukec primili su Norberta Schindlera, člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stein iz Njemačke.

Zahvaljujući njegovoj pomoći, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maruševec prošlog su tjedna preuzeli donaciju Grada Traunreuta – vatrogasno vozilo Iveco Magirus.

marusevec_160919-prijem-norbert-3.jpeg

Domaćini su zahvalili Schindleru na nesebičnom zalaganju prilikom realizacije ove donacije koja će podići operativnu spremnost i opremljenost vatrogasaca DVD-a Maruševec, te biti na pomoć svim građanima u slučaju neželjenih situacija na ovom području.

marusevec_160919-prijem-norbert-1.jpeg

- Gospodin Schindler veliki je prijatelj naših vatrogasaca, ali i građana Općine Maruševec budući da nam je svima kroz ovu donaciju unaprijed pomogao kod vatrogasnih intervencija i požara. Zahvaljujemo i gradonačelniku Grada Traunreuta Klausu Ritteru koji je prepoznao važnost ove hvalevrijedne donacije za građane Općine Maruševec, kao i svima koji su joj na bilo koji način pridonijeli - rekao je načelnik Damir Šprem, koji dodaje da je rad članova vatrogasnih društava na području Općine Maruševec u dijelu zaštite i prevencije od požara, kao i rada s djecom na visokom nivou što pokazuju statistike i ostvareni rezultati u proteklom vremenu.

Općina Maruševec je za potrebe redovnog djelovanja vatrogasaca i nabavke vatrogasne opreme u svom proračunu u posljednje tri godine osigurala gotovo milijun kuna. Osim toga, za nabavku vatrogasnog vozila MAN 2017. godine u općinskom proračunu osigurano dodatnih 50 tisuća kuna, a krajem 2018. godine je zajedno s DVD-om Donje Ladanje nabavljeno novo vatrogasno vozilo Peugeot Boxer.

- To su dokazi kako uz ostale aktivnosti vodimo brigu i o opremljenosti i spremnosti naših vatrogasaca, pa smo na tome tragu danas dogovorili s gospodinom Schindlerom suradnju po pitanju nabavke još jednog vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Donje Ladanje. Želimo povećati sigurnost svih građana te djecu i mlade uključiti u vatrogasne aktivnosti, a kvalitetna oprema i vozila svemu tome izrazito doprinose. Vjerujemo da ćemo u tome uspjeti, a sa svojim znanjem, iskustvom i poznanstvima pristao nam je ponovo pomoći i sam Norbert - istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša koji je s načelnikom njemačkom vatrogascu Schindleru uručio prigodne poklone.

marusevec_160919-prijem-norbert-2.jpeg