Zahuktali se radovi u Ivancu: Stiže asfalt na 5,1 km cesta, radovi vrijedni 3,02 milijuna kuna Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Zahuktali se radovi u Ivancu: Stiže asfalt na 5,1 km cesta, radovi vrijedni 3,02 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 29.4.2020. u 18:38h | Objavljeno u Našim krajem

Jedno od pitanja koja su uvijek u najvećem fokusu građana jest modernizacija nerazvrstanih cesta. Čini se da po tom pitanju stanovnici grada Ivanca mogu biti zadovoljni, jer proteklih dana zahuktali su se radovi na modernizaciji cesta iz programa 2020. godine.

Ove godine asfalt stiže na novih 5,1 kilometara cesta u čak 10 naselja, a radovi, koje je Grad Ivanec temeljem provedenog natječajnog postupka povjerio PZC-u Varaždin, vrijedni su 3,02 milijuna kuna.

- Podsjećam, ceste na cijelom gradskom području moderniziraju se temeljem 5-godišnjeg Programa za razdoblje 2017. – 2021., koji je Grad Ivanec usuglasio sa svim mjesnim odborima i kojim je točno definirano gdje će se i kada asfaltirati. Godine 2018. modernizirali smo 7,5 km cesta, prošle godine 5,5 km, a ove godine asfalt stiže na 5,1 km nerazvrstanih pravaca. U skladu s opredjeljenjem da ćemo, i unatoč aktualnoj situaciji, nastaviti s provođenjem svih započetih radova u tijeku u skladu sa zaključenim ugovorima, planiranim sredstvima i planovima nabave, program modernizacije NC provest ćemo po planu, točnije, asfalt stiže u sva naselja koja su u planu za 2020. godinu – poručuje gradonačelnik Milorad Batinić.

Njegove izjave potvrđuju i modernizacijski radovi koji su proteklih dana počeli na širem gradskom području, a kojima je obuhvaćeno asfaltiranje ulica u Ivancu te cesta i odvojaka u još desetak naselja – u mjesnim odborima Jerovec, Kaniža, Osečka, Lovrečan, Seljanec, Bedenec, Gečkovec, Margečan i Prigorec.