Škvarić: "Lepoglava ima bogatu kulturnu baštinu i tradiciju na koju smo izuzetno ponosni"

Varaždinske vijesti | 28.2.2024. u 15:59h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi, Varaždinska županija dodijelila je preko 206 tisuća eura za 67 programa i projekata.

Dio tih sredstava otišao je i u lepoglavske udruge, njih sedam, pa su tako županijske potpore dobile Čipkarsko društvo “Danica Bresler” Lepoglava, Ekomuzej Lepoglava, Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava, Kuburaško društvo “Glasna kubura” Kamenica, KUD Pušlek Lepoglava, Limena glazba Lepoglava i Župa sv. Bartola apostola.

Udruge su ukupno dobile 10.730 eura bespovratnih sredstava, a da je to dokaz značaja grada Lepoglave istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

– Bespovratna sredstva dobilo je naših sedam udruga, i to više od 10 tisuća eura. To je još samo jedan od pokazatelja značaja našega grada. Znamo da je lepoglavska čipka uvrštena na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, ali osim čipke, Lepoglava ima zaista bogatu povijesno kulturnu baštinu i tradiciju. Izuzetno smo ponosni na našu kulturu, na našu baštinu, i upravo zahvaljujući našim udrugama, ta se baština njeguje i promovira, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu – poručio je gradonačelnik Škvarić.