Za predsjednika podružnice HNS-a Cestica ponovno izabran Mirko Korotaj Foto: HNS Varaždinske županije

Za predsjednika podružnice HNS-a Cestica ponovno izabran Mirko Korotaj

Varaždinske vijesti | 22.1.2022. u 09:00h | Objavljeno u Našim krajem

Na izbornoj sjednici Skupštine podružnice HNS-a Cestica, povjerenje za novi mandat na čelu podružnice dobio je dosadašnji predsjednik, Mirko Korotaj, dok su za potpredsjednike izabrani Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, i Ivan Bednjanić Bunić, savjetnik ministrice regionalnog razvoja.

- Zahvaljujem svim delegatima na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika podružnice, a posebno zahvala ide građanima općine Cestica koji prepoznaju višegodišnju pozitivnu politiku HNS-a i biraju na izborima ljude s naše liste, i mene za načelnika. Kao i na svim održanim izborima od 2001. godine pa do sada, građani su prepoznali da je u središtu našeg političkog programa čovjek te da su sve točke našeg programa podređene njegovom boljem i kvalitetnijem životu, kao i razvoju našeg cestičkog kraja. Članovi općinskog vijeća, njih 6 koji su u svojim 30-ima, obrazovani, jamac su sadašnjeg kvalitetnog razvoja, ali i za vremena koje dolaze. I to ne samo u Cestici, već i puno dalje – istaknuo je Korotaj.

hns_cestica_mirko_korotaj_21012022_4.jpg

Izbornoj sjednici Skupštine prisustvovali su i prigodno se obratili Božidar Novoselec, načelnik općine Sračinec, Krunoslav Lukačić, posebni savjetnik ministrice poljoprivrede, te Marijan Škvarić, v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije, ujedno i gradonačelnik Grada Lepoglave.

- Uspješnost političke organizacije počiva na 3 stupa – liderstvu, ljudima i politici sa sadržajem, a vi u Cestici pametnim radom zadovoljili ste sve te elemente. Mirko Korotaj kao lider uz nekolicinu mlađih, organizacija koja počiva i na mladosti, i na iskustvu te mudrosti, kao i 20-godišnje uspješno provođenje projekata za ljude i njihov kvalitetniji život – naglasio je Škvarić.

hns_cestica_mirko_korotaj_21012022_3.jpg

- Valja istaknuti kako je Mirko Korotaj iz redova HNS-a za načelnika biran od strane sugrađana na svim izborima u kontinuitetu od 2001. godine, a u mandatu 1997. do 2001. godina dvije je godine obnašao dužnost načelnika, što čini ukupno impresivnih 23 godine na čelu Cestice i zasigurno svrstava u sam vrh po stažu na čelu jedne općine u Republici Hrvatskoj - priopćili su iz HNS-a.

hns_cestica_mirko_korotaj_21012022_1.jpg

hns_cestica_mirko_korotaj_21012022_2.jpg

hns_cestica_mirko_korotaj_21012022_5.jpg

hns_cestica_mirko_korotaj_21012022_6.jpg