Za novi rotor na ivanečkoj obilaznici Grad Ivanec od MUP-a povukao 2,5 milijuna kuna Foto: Grad Ivanec

Za novi rotor na ivanečkoj obilaznici Grad Ivanec od MUP-a povukao 2,5 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 3.5.2018. u 15:43h | Objavljeno u Našim krajem

U ivanečkim gradskim službama u tijeku su pripreme za još jedan veliki projekt, rekonstrukciju raskrižja Ulice Ivana Gorana Kovačića (ivanečka obilaznica, ujedno i državna cesta D35) i Ulice Petra Preradovića (koja sa sjeverne strane vodi prema Tvornici obuće Ivančica i Drvodjelcu, a s južne prema novoj građevinskoj zoni).

Naime, Grad Ivanec je prošle godine na javni poziv Ministarstva unutarnjih poslova prijavio projekt rekonstrukcije raskrižja ovih ulica, koji mu je i odobren. Procijenjena vrijednost ovog zahvata iznosi oko 3,5 milijuna kuna, od čega će 70 posto pokriti MUP (blizu 2,5 milijuna kuna), a ostatak Grad Ivanec.

- Ovim projektom planirana je rekonstrukcija postojećeg raskrižja u kružni tok, što će u velikoj mjeri poboljšati protočnost prometa i podići sigurnost svih sudionika u prometu. Treba napomenuti da je programom modernizacijom nerazvrstanih cesta predviđeno da se ove godine asfaltiraju i glavne prometnice u toj zoni, i to od Ulice Ljudevita Gaja do državne ceste, tj. do novog rotora. Na taj način smanjit će se i prometno zagušenje u jutarnjim satima oko Osnovne škole i Dječjeg vrtića, jer će se otvoriti dodatni pravac - ističu iz Grada Ivanca.

Označeno u